Ηράκλειο: Συνελήφθη 39χρονη που δεν στέλνει το παιδί της στο σχολείο εδώ και 2 χρόνια, λόγω κορωνοϊού

Στη σύλληψη μίας μητέρας από το Ηράκλειο Κρήτης προχώρησε η αστυνομία τη Δευτέρα μετά από εισαγγελική εντολή, καθώς αρνείται να στείλει το παιδί της στο σχολείο λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ALPHA, πρόκειται για μία 39χρονη γυναίκα η οποία δεν έχει στείλει τον 9χρονο γιο της στο σχολείο από τον Σεπτέμβριο του 2020, με αποτέλεσμα το παιδί να έχει χάσει δύο εκπαιδευτικές χρονιές.

Η 39χρονη μητέρα τις προηγούμενες ημέρες είχε κληθεί από τις εισαγγελικές Αρχές στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου μαζί με άλλους γονείς που δεν επέτρεπαν στα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο είτε λόγω αντίθεσής τους στα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είτε επικαλούμενοι την προστασία των παιδιών τους από τον κορονοϊό, είτε επειδή είναι αρνητές του ιού.

Η εκδίκαση της υπόθεσης της γυναίκας, η οποία κατηγορείται για παράλειψη εποπτείας ως προς τη φοίτηση του παιδιού της σε σχολείο, αναβλήθηκε για την ερχόμενη Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου.

Η 39χρονη μητέρα θα δικαστεί την Παρασκευή από το μονομελές πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

 

Σημειώνεται ότι η μητέρα του 9χρονου παιδιού δεν εμφανίστηκε στην Εισαγγελία με δικηγόρο, αλλά είχε δίπλα της έναν ιερέα.