Στυλιανίδης: Θα αναζητηθούν ευθύνες για το κλείσιμο της Αττικής Οδού – Δύσκολη η νύχτα, μείνετε στο σπίτι

454

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, στην ενημέρωση για την κακοκαιρία Ελπίδα η οποία έχει χτυπήσει και την Αττική, τόνισε πως θα αναζητηθούν ευθύνες από την Αττική Οδό για τους λόγους που ο δρόμος δεν κρατήθηκε ανοιχτός. Παράλληλα ζήτησε από τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους, καθώς η νύχτα θα είναι δύσκολη.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης είπε: «Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα ιδίως στην περιφέρεια Αττικής, στην Εύβοια αλλά και σε Κυκλάδες εξαιτίας της μεγάλης κακοκαιρίας. Περιμένουμε μέχρι αύριο ότι οι συνθήκες θα συνεχίσουν να είναι οι ίδιες με βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις.

Από αύριο το μεσημέρι στην Αττική και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι ο παγετός. Το μεγαλύτερο πρόβλημα σημειώνεται στην Αττική Οδό, όπου παρά τις προσπάθειες της τροχαίας και της πυροσβεστικής, η εταιρία Αττική Οδός δεν κατάφερε να κρατήσει το δρόμο ανοιχτό. Πιστεύω ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και αυτή θα είναι η εισήγησή μου προς τον πρωθυπουργό. Ως πολιτεία οφείλουμε μία συγνώμη σε όσους ταλαιπωρήθηκαν. Γίνεται προσπάθεια αντιδρόμησης, να φτάσουν εκχιονιστικά μηχανήματα της πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ , ώστε να υπάρχει διάνοιξη και να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί. Αν λειτουργούσε σωστά η εταιρία διαχείρισης δεν θα αντιμετωπίζαμε αυτό το πρόβλημα.

Η κατάσταση με βάση τα δεδομένα που έχουμε στην Αττική οδό βελτιώνεται. Μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουμε λιγοστά προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Εύβοια και Αττική. Για εμάς ήταν εξαιρετικά μείζον να διατηρηθεί η παροχή ρεύματος σε όλη τη χώρα. Πιστεύω ότι παρά τα μεγάλα προβλήματα, παρά τον όγκο του χιονιού τα προβλήματα είναι λιγοστά και όπου υπάρχουν ελπίζω ότι θα μπορέσουν να αποκατασταθούν

Στο 112 για παροχή βοήθειας
Το 112 έχει και τη δυνατότητα γεωεντοπισμού. Όπως έχει τονίσει και ο πρωθυπουργός πρώτη μας προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί – ειδικά η εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Στο εθνικό δίκτυο με την προετοιμασία που έγινε σημειώθηκαν προβλήματα και καθυστερήσεις το πρωί στη γέφυρα Καλυφτάκη, αντιμετωπίστηκαν και μπορέσαμε να κρατήσουμε τη χώρα μας ανοιχτή.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς στην Αττική λειτουργούν κανονικά, εκτός από το τμήμα του ΗΣΑΠ  Ειρήνη – Κηφισιά.

Δείτε live την ενημέρωση: