Κακοκαιρία «Ελπίς»: Στο έλεος του χιονιά τα νοσοκομεία της Αττικής – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

187

Δυσκολίες παρατηρούνται και σήμερα στην πρόσβαση προς πολλά νοσοκομεία της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική το προηγούμενο 48ωρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο, στο Σισμανόγλειο και συγκεκριμένα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) η πρόσβαση γίνεται μόνο με αλυσίδες για τα συμβατικά όχημα. Κανονικά προσεγγίζουν τα ασθενοφόρα.

Το πάρκινγκ του νοσοκομείου είναι ακόμα αποκλεισμένο λόγω του χιονιού με εκατοντάδες ΙΧ των εργαζομένων εγκλωβισμένα εκεί.

Στο Παίδων Πεντέλης πρόβλημα υπάρχει με τη γεννήτρια που χρησιμοποιείται όταν υπάρχουν διακοπές ρεύματος. «Εχουμε ζητήσει να φτιαχτεί η γεννήτρια άμεσα. Σε περίπτωση πολύωρης διακοπής λειτουργίας του ρεύματος κινδυνεύουν να χαλάσουν παιδιατρικά εμβόλια για την Covid19», λέει ο κ. Γιαννάκος στο protothema.gr και το ygeiamou.gr.

Στο ΚΑΤ οι πέριξ του νοσοκομείου δρόμοι εξακολουθούν να έχουν χιόνι καθιστώντας δύσκολη την πρόσβαση των πολιτών με τα ΙΧ τους.

«Σε μεγάλα νοσοκομεία όπως το  τα ΙΧ των υγειονομικών έχουν θαφτεί στο χιόνι επηρεάζοντας την αποχώρηση και προσέλευση τους στις βάρδιες. Συνάδελφοι έκαναν τέσσερις βάρδιες σερί από το πρωί της Δευτέρας εως χθες βράδυ, αφού δε μπορούσαν να γίνουν οι αλλαγές των βαρδιών. Οι δήμοι και η Περιφέρεια έπρεπε να καθαρίζουν τους δρόμους προς τα νοσοκομεία. Σημειώθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις στις διακομιδές ασθενών ΜΕΘ. Απο το Σισμανόγλειο προς το ΚΑΤ για παράδειγμα είχαμε πρόβλημα με την κίνηση των ασθενοφόρων που έπρεπε να διακομίσουν ασθενείς που χρειάζονταν νοσηλεία σε ΜΕΘ λόγω διασωλήνωσης», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.