Κατσαφάδος: Έχουμε σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε προσφυγικές ροές από το Αφγανιστάν – Δεν φοβόμαστε

Καταλυτική χαρακτήρισε τη συνεισφορά του λιμενικού στους ελέγχους που έκαναν για την τήρηση των υγειονομικών  πρωτοκόλλων για τον κοροναϊό στα πλοία, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά 90,1.

Παράλληλα, ο κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι κάθε βράδυ πλωτά σκάφη του λιμενικού διαφυλάσσουν και περιφρουρούν  τα θαλάσσια σύνορα, «κάτι που αποτυπώνεται στη μείωση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών».

«Με σκοτεινές ΜΚΟ»
Επιπλέον, σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει σχέδιο για να αντιμετωπίσει προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές από το Αφγανιστάν», τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν φοβόμαστε» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται με την πλευρά ΜΚΟ «που έχουν έναν σκοτεινό ρόλο».

«Ενίσχυση του λιμενικού»
Ο κ. Κατσαφάδος ανέφερε ότι το υπουργείο έχει ενισχύσει τις δυνάμεις του λιμενικού με πλωτά, προσωπικό και άλλα μέσα. Σημείωσε δε, πως έχει αυξηθεί το ποσό για τις άγονες γραμμές και έχει διασφαλιστεί πως θα υπάρχουν περισσότερα δρομολόγια πλοίων και προσβασιμότητα στα μικρά νησιά.

Επίσης, αναγνώρισε ότι κάποια νησιά στερούνται υποδομών ενώ είπε ότι εξαντλούνται τα χρηματοδοτικά εργαλεία από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να ενισχυθούν τα λιμάνια και να γίνουν όσο το δυνατόν πιο ασφαλή.