ΚΙΝΑΛ: Ψηφίζουν μόνο όσοι δεν είναι μέλη άλλων κομμάτων προειδοποιεί η ΕΔΕΚΑΠ

 

 

Την αναγκαία διευκρίνιση ότι στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ μπορούν να προσέλθουν μόνο όσοι δεν ανήκουν σε άλλο κόμμα κάνει η ΕΔΕΚΑΠ σε μια διόλου τυχαία συγκυρία.

 

Ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι ετοιμάζονται να προσέλθουν στις κάλπες της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου οργανωμένα μέλη άλλων κομμάτων προκειμένου να επηρεάσουν το αποτέλεσμα υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, η αρμόδια επιτροπή του κόμματος για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών υπενθυμίζει ποιοι έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν.

 

Υπογραμμίζει δε ότι όποιος/α δεν είναι μέλος του Κινήματος υπογράφει αίτηση και βεβαιώνει ότι δεν είναι μέλος άλλου πολιτικού κόμματος, ότι αποδέχεται και αναλαμβάνει πλήρως τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την αντίστοιχη ιδιότητα με βάση τα σχετικά άρθρα του Καταστατικού και ακόμα συναινεί και εξουσιοδοτεί το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για την χρήση των στοιχείων του καταλόγου ψηφισάντων με βάση το νομικό πλαίσιο για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δηλώσει ότι διαθέτει αποδείξεις πως στελέχη της Δεξιάς τηλεφωνούν υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων – ίσως και εν αγνοία τους όπως είπε στο Mega.

 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει επίσης ξεκαθαρίσει ότι δεν δέχεται να ψηφίσουν εγγεγραμμένα μέλη άλλων κομμάτων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ίσως επιδιώξουν να ευνοήσουν τους δύο αντιπάλους του.

 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει δηλώσει ότι πληροφορείται πως θα προσέλθουν μαζικά συριζαίοι στις κάλπες για να εμποδίσουν την εκλογή του αλλά πως δεν τον φοβίζει να έρθουν να ψηφίσουν ψηφοφόροι από άλλα κόμματα, έστω και αν είναι να τον καταψηφίσουν, γιατί έτσι θα μεγαλώσει το εκλογικό σώμα και θα σπάσουν οι κομματικοί μηχανισμοί.

Η ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ

 

«Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2021

 

Ανακοίνωση Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ)

 

Στις 5/12 και (αν χρειαστεί) στις 12/12 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου. Στις εκλογές ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

 

Με βάση τα άρθρα 4 και 5 του Καταστατικού :

 

Μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής μπορούν να εγγραφούν Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών, οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές και τις επιδιώξεις του, εφόσον δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα ή σε οργανώσεις και φορείς, των οποίων οι στόχοι έρχονται σε αντίθεση με αυτούς του φορέα. Τα μέλη του φορέα μπορούν να διατηρούν παράλληλα και την ιδιότητα μέλους σε ένα από τα κόμματα, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής.

 

Ως μέλη του Κινήματος Αλλαγής ορίζονται όσοι συμφωνούν με τις αρχές, τις επιδιώξεις, την οργάνωση και τη λειτουργία του, αποδέχονται το πρόγραμμά του και το παρόν καταστατικό και επιθυμούν να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του, στην προώθηση των θέσεών του και στην προβολή της δράσης του.

Κατά την διαδικασία των εκλογών όποιος/α δεν είναι μέλος του Κινήματος υπογράφει αίτηση και βεβαιώνει ότι δεν είναι μέλος άλλου πολιτικού κόμματος, ότι αποδέχεται και αναλαμβάνει πλήρως τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την αντίστοιχη ιδιότητα με βάση τα σχετικά άρθρα του Καταστατικού και ακόμα συναινεί και εξουσιοδοτεί το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για την χρήση των στοιχείων του καταλόγου ψηφισάντων με βάση το νομικό πλαίσιο για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.

 

Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου καθώς και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων που θα παραμένουν εντός του εκλογικού κέντρου, υποχρεωτικά πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test τελευταίου 48ωρου. Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους.

 

Για την ΕΔΕΚΑΠ

 

Ο Πρόεδρος

ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ»