Λάρισα: Σχολείο παίζει Χατζιδάκι, Μότσαρτ και Βιβάλντι στα διαλείμματα

Το 3ο Δημοτικό σχολείο της Λάρισας πρωτοπορεί, βάζοντας μουσική στους μικρούς μαθητές από τα μεγάφωνα την ώρα του διαλείμματος.

Στο onlarissa.gr μίλησε η διευθύντρια του 3ου Δημοτικού και καθηγήτρια γυμναστικής κα Ελένη Δημητρίου.

Όπως τόνισε η ίδια: «Αποδείξαμε πως η μουσική βοηθάει τους μαθητές στη διαμόρφωση ήρεμου κλίματος στο διάλειμμα, ενώ παράλληλα δίνει γνώσεις σχετικά με τη μουσική. Ξεκινήσαμε παίζοντας Χατζιδάκι και κάποια ορχηστρικά του Χατζιδάκι. Στην πορεία προσθέσαμε Μότσαρτ και Βιβάλντι.

Προσπαθούμε να συνδυάζουμε τη μουσική με τα αφιερώματα που αναλαμβάνει να κάνει η μουσικός του σχολείου. Πέρα από τους μαθητές βοηθάει και τους εκπαιδευτικούς ακόμη και τους περιοίκους. Λειτουργεί και ως μετρό πρόληψης της ενδοσχολικής βίας. Σύμφωνα με έρευνες, όπου υπάρχει κλασική μουσική και ευχάριστο κλίμα οι μαθητές δεν εκδηλώνουν τόσο επιθετικές συμπεριφορές».

«Οι γονείς είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Ακόμη, δεχόμαστε συγχαρητήρια τόσο από γείτονες όσο και από απλούς περαστικούς. Βέβαια, κάποιοι γείτονες έχουν διαμαρτυρηθεί σε σημείο που αμφισβητούν το έργο μας, αλλά επειδή εμείς έχουμε δει θετικό αποτέλεσμα θα επιμείνουμε» πρόσθεσε.