Μήνυμα της ΠτΔ για τις γυναίκες της Ουκρανίας

Σακελλαροπούλου

Επιλέγοντας για την ενδυμασία της τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εξέφρασε τη συμπαράστασή της στις γυναίκες της δοκιμαζόμενης χώρας κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής -με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα – με θέμα «οι αγώνες για τη θεμελίωση των δικαιωμάτων των Γυναικών».

«Μία μέρα σαν τη σημερινή, μέρα τιμής για τις γυναίκες όλου του κόσμου που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο, έχουμε στην καρδιά και στο μυαλό μας τις γυναίκες της Ουκρανίας. Εκείνες που έμειναν να πολεμήσουν για την πατρίδα τους, που αντιμετωπίζουν άοπλες τα ρωσικά τανκς, που αφουγκράζονται το βουητό του πολέμου κλεισμένες στα υπόγεια των σπιτιών τους ή στις στοές του μετρό σφίγγοντας στην αγκαλιά τους τα μωρά τους ή τα φέρνουν στον κόσμο ενώ γύρω τους πέφτουν οι βόμβες. Και, φυσικά, όλες αυτές που πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς κρατώντας απ’ το χέρι τα παιδιά τους, υποβαστάζοντας τους γέροντες γονείς τους, περπατώντας χιλιόμετρα για να ξεφύγουν από τον όλεθρο», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «ανοίγοντας» την αυλαία της ειδικής εκδήλωσης αφιερωμένης στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

«Μας ξεπερνά ο πόνος και η οργή τους, η απελπισία και το σθένος τους», σημείωσε η κ. Σακελαροπούλου και αφιέρωσε αυτήν την ημέρα ειδικά στις γυναίκες της Ουκρανίας, επικαλούμενη στοίχους του Γιώργου Σαραντάρη.