Μπακογιάννης: Νέα πλατεία στο Σύνταγμα – Ξεκινά το έργο

Ο Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξή του δήλωσε πως σε μερικές ημέρες θα ξεκινήσει η ανάπλαση της κάτω πλευράς της πλατείας Συντάγματος και θα ολοκληρωθεί σε έξι μήνες, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ όπου και τόνισε ότι θα γίνει διαπλάτυνση πεζοδρομίων, κάτι το οποίο στην ουσία θα δημιουργήσει μια νέα πλατεία. Επιπλέον, θα γίνει ενοποίηση με τον πεζόδρομο της Ερμού και θα φυτευτούν δεκάδες μεγάλα δέντρα.

Το έργο είναι βασισμένο στη μελέτη των αρχιτεκτόνων Δημήτρη Μανίκα και Ντόρας Παπαδημητρίου και είναι προϊόν αρχιτεκτονικού διαγωνισμού του 2004 που δεν προχώρησε. Όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων είναι μια “αστική εκκρεμότητα, μια υπόσχεση της πόλης”.

Ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε ακόμη πως στόχος είναι να μην υπάρξει παρέκκλιση και εκπτώσεις από τη μελέτη, να δημιουργηθεί η λιγότερη δυνατή όχληση και να μην προκληθεί κυκλοφοριακό θέμα.

εγάλος Περίπατος: Όταν γίνονται μεγάλες παρεμβάσεις πάντα γίνεται μεγάλη συζήτηση

Για τον Μεγάλο Περίπατο ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε ότι από την πρώτη πιλοτική φάση του έχουν εξαχθεί τρία βασικά συμπεράσματα τα οποία είναι τα εξής:

  • Μπορούμε να διασφαλίσουμε τα απαραίτητα τετραγωνικά ποιοτικού δημόσιου χώρου.
  • Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί μετά το πρώτο “σοκ”
  • Παρατηρείται θεαματική βελτίωση στους περιβαλλοντικούς δείκτες, για παράδειγμα στην Πανεπιστημίου η μείωση στους ρύπους είναι 27%, ποσοστό αξιοσημείωτο.

Για τις επικρίσεις που έχει δεχθεί για τον Μεγάλο Περίπατο σχολίασε ότι “όταν γίνονται μεγάλες παρεμβάσεις πάντα γίνεται μεγάλη συζήτηση” και πρόσθεσε ότι “πολλοί λένε η Αθήνα δεν αλλάζει. Εγώ αρνούμαι να το αποδεχθώ.