Νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ: Ένσταση αντισυνταγματικότητας από το ΜέΡΑ 25 – Απόσυρση για τις ΔΕΠΑ ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ

Να αποσύρει την τροπολογία που -όπως σημειώνει- «αφορά στο ξεπούλημα, άνευ όρων, της ΔΕΠΑ Υποδομών», ζήτησε από την κυβέρνηση, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοπίστη Πέρκα, με την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για το αδειοδοτικό πλαίσιο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

«Είναι μια τροπολογία που μπήκε μετά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στις επιτροπές της Βουλής. Παρακάμπτει τους όρους το διαγωνισμού. Παρακάμπτει και την ίδια τη ΡΑΕ, χωρίς να διασφαλίζει τους ίδιους τους εργαζόμενους, τα εργασιακά δικαιώματα», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεσμευόμαστε ότι θα διεκδικήσουμε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΠΑ Υποδομών και θα διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας», ανέφερε η κ. Πέρκα.

Η ένσταση του ΜέΡΑ25 θα συζητηθεί στη Βουλή

Ένσταση αντισυνταγματικότητας επί του νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, κατέθεσε το ΜέΡΑ25. Ο εισηγητής του ΜΈΡΑ25 Κρίτων Αρσένης, κατά τη φάση της επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι εισάγει νομοσχέδιο λεηλασίας της φύσης. H ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΜέΡΑ25 θα συζητηθεί και θα τεθεί στην κρίση της Ολομέλειας, σε λίγη ώρα.