Ο Μαρίνος Ουζουνίδης υποψήφιος βουλευτής Έβρου με την ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. του Κ. Μπογδάνου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Πατριωτικής Δύναμης Αλλαγής – ΠΑΤΡΙΔΑ, ο πρώην βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (2012-2014), Μαρίνος Ουζουνίδης, θα είναι υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Έβρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

“Η Πατριωτική Δύναμη Αλλαγής – ΠΑΤΡΙΔΑ, ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την υποψηφιότητα του κ. Μαρίνου Ουζουνίδη στην εκλογική περιφέρεια Έβρου.

O κ. Ουζουνίδης εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια της περιφερειακής ενότητας Έβρου, στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2012 με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Επανεκλέχθηκε στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του ιδίου χρόνου. Mετά την δεύτερη εκλογή του, του ανατέθηκε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2015, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Αποτέλεσε μέλος της Νέας Δημοκρατίας, από την οποία διαγράφηκε αυτοβούλως το 2021.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Essen της Γερμανίας και στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης, αποκτώντας στη συνέχεια μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Το 1996 ίδρυσε την κατασκευαστική εταιρεία Ι.Μ.Γ. Ουζουνίδης Ε.Π.Ε. Από το 1994 είναι ωρομίσθιος καθηγητής σε σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ, Κ,Ε.Κ. και Δ.Ι.Ε.Κ, ενώ συνεργάζεται με ασφαλιστικές εταιρείες ως πραγματογνώμονας. Επιπλέον, από το 1994 έως σήμερα είναι αυτοαπασχολόυμενος σε τεχνικό γραφείο Η/Μ μελετών.”