Οι σπορ προδιαγραφές της BMW 128 ti!

Η γκάμα της νέας BMW Σειρά 1 εμπλουτίζεται με μία νέα έκδοση, την 128ti που αναμένεται να ενθουσιάσει τους θιασωτές της σπορ οδήγησης.


Θέλοντας να καλύψει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στις απλές εκδόσεις και της κορυφαίας M135i xDrive, η γερμανική φίρμα λανσάρει την αμιγώς προσθιοκίνητη 128ti, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με το βασιλιά των hot hatches, το νέας γενιάς VW Golf GTI.

Ήδη οι υπεύθυνοι εξέλιξης της BMW έχουν ολοκληρώσει τις απαραίτητες δοκιμές εξέλιξης στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες αναμένουμε την επίσημη παρουσίαση της. Η 128ti βασίζεται στην M135i xDrive, ενώ κάτω από το καπό βρίσκουμε το δίλιτρο μοτέρ TwinPower Turbo που αποδίδει στην προκειμένη περίπτωση 265 ίππους και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο Steptronic οκτώ σχέσεων.


Ανάλογες της κατασκευής είναι οι επιδόσεις, με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε 6,1 δευτερόλεπτα, ενώ για την ομαλή κατανομή της δύναμης η 128ti εφοδιάζεται με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης της Torsen και σπορ ανάρτηση, η οποία χαμηλώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 10 χιλιοστά. Επίσης, αναβαθμισμένα σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις είναι τα φρένα M Sport, όπως και το σύστημα διεύθυνσης, όντας πιο άμεσο. Να σημειώσουμε ότι ο ενδιαφερόμενος αγοραστής μπορεί να τοποθετήσει χωρίς επιπλέον οικονομικό κόστος σπορ ελαστικά.