Οικονόμου για τουρκικές προκλήσεις: Θα αντιδράσουμε με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία

«Θα αντιδράσουμε με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία όπως πάντα» δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου σχολάζοντας την όξυνση, από πλευράς Τουρκίας, των σχέσεων με τη γείτονα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «από τι 6» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ακόμη ότι η Ελλάδα παραμένει παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ακόμη ότι η όξυνση από πλευράς της Τουρκίας αντανακλά την έντονη ενόχληση της Άγκυρας για την αναβάθμιση της Ελλάδας. Επίσης, ανέφερε ότι η χώρα βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και πως παρακολουθεί προσεκτικά όσα γίνονται. Υπογράμμισε δε ότι η χώρα έχει προχωρήσει σε ισχυρές συμμαχίες και έχει υπογράψει σημαντικές διμερείς συμφωνίες.

Σε ότι αφορά την ακρίβεια δήλωσε ότι η κυβέρνηση παραμένει δίπλα στον πολίτη και ότι εξαντλούνται όλα τα περιθώρια ώστε να στηριχθούν οι πιο ευάλωτοι σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση που «βιώνουμε όχι μόνο εμείς ως χώρα αλλά και άλλα κράτη στην ΕΕ, κάτι που είχε να συμβεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Μέτρα και παρεμβάσεις για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα τα μέτρα και παρεμβάσεις που έχει προχωρήσει η κυβέρνηση για την ενίσχυση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 43 δισ. στην αγορά και άλλα 3 δισ. για την ενεργειακή κρίση. Τόνισε δε ότι όλες οι μειώσεις φόρων έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Επίσης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά με σώφρονα και λελογισμένη πολιτική τηρώντας δημοσιονομική ισορροπία ώστε να προχωρήσει η ανάπτυξη της χώρας καθώς -όπως είπε- οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία είναι σε πολύ θετικό επίπεδο.

Ερωτηθείς για τα σενάρια των εκλογών, ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας όπως το έχει εξαγγείλει και ο πρωθυπουργός, ενώ ανέφερε ότι ο εκλογικός νόμος δεν πρόκειται να αλλάξει.