Οικονόμου: Η αλλαγή του εκλογικού νόμου δεν είναι σκοπός, αλλά εργαλείο για ν’ αποτραπεί η ακυβερνησία

261

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του νομικού πλαισίου, ώστε ο αρχηγός της ΕΥΠ να έχει τη θεσμική δυνατότητα να ενημερώσει τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

Ο κ. Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης δρόμων για την υπέρβαση υφιστάμενων παθογενειών και επιχείρησε να εξηγήσει ότι η ΕΥΠ δεν είναι μια οποιαδήποτε υπηρεσία, όπως π.χ. η Πολεοδομία, όπου μπορεί να προσέλθει ο καθένας για να ενημερωθεί για το θέμα του.

Στη συνέχεια, περιέγραψε το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, επέμεινε στην ανάγκη ενημέρωσης του κ. Ανδρουλάκη με θεσμικό τρόπο και επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο υφυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα της πιθανής αλλαγής του εκλογικού νόμου, παραπέμποντας στην απάντηση που θα δώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ΔΕΘ.

«Δεν είναι σκοπός, αλλά εργαλείο για ν’ αποτραπεί η ακυβερνησία και να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα στην ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου, με αφορμή τη συζήτηση για τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου, που ψηφίστηκε στις αρχές της κυβερνητικής θητείας. Εξήγησε, επίσης, ότι έτσι αποτρέπονται οι αδύναμες κυβερνήσεις.

Προϊδεάζοντας, δε, για το πακέτο μέτρων που ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ, με στόχο να γίνουν τα οποία βήματα εντός του δημοσιονομικού πλαισίου, ο κ. Οικονόμου επισήμανε χαρακτηριστικά ότι η στήριξη της κυβέρνησης προς την ελληνική κοινωνία και τις επιχειρήσεις, για όσο διαρκεί η ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια, θα είναι διαρκής και βεβαίως δυναμική. «Θα προσαρμόζεται στις εξελίξεις και στις δυνατότητες που υπάρχουν πάντοτε» ξεκαθάρισε.

Όσον αφορά στις προκλήσεις της Άγκυρας, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Είμαστε σε εγρήγορση με την Τουρκία».

Νωρίτερα, ο κ. Οικονόμου, με σχόλιό του, έσπευσε να υπογραμμίσει σχετικά με τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, από τη Βέροια:

«Αντί για πολλά λόγια, δύο μόνο σημεία απέναντι στα ασύστολα ψέματα του κ. Τσίπρα:

* Η Ελλάδα, χάρη στον μηχανισμό που εφαρμόζει, έχει χαμηλότερες τελικές τιμές καταναλωτή στα τιμολόγια ρεύματος από τον μέσο όρο της ΕΕ.

* Την ίδια μέρα που ο κ. Τσίπρας περιφέρει την καταστροφολογία και την απόγνωση του, ανακοινώθηκε ότι η Ελλάδα έχει, στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, την 5η υψηλότερη ανάπτυξη στην ΕΕ, ύψους 7,7%, με το ΑΕΠ της χώρας να είναι πάνω από το επίπεδο που είχε πριν από την πανδημία. Με αυτά τα όπλα στηρίζουμε έμπρακτα την κοινωνία και τις επιχειρήσεις στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Με ενσυναίσθηση, γνώση, επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα. Όχι με γραφικότητες και μυθολογίες».