Οικονόμου: Στα μεγάλα ζητήματα χρειάζονται τεκμηριωμένες θέσεις και διεθνείς συνεργασίες

Στα μεγάλα ζητήματα χρειάζονται τεκμηριωμένες θέσεις και διεθνείς συνεργασίες τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην έναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου, αναφερόμενος στις προτάσεις που θα κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων. Όπως ανέφερε, ο κ. Μητσοτάκης θα αναπτύξει τις ξεκάθαρες θέσεις της Ελλάδας και θα ενημερώσει τους εταίρους για την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας.

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε την δέσμευση της κυβέρνησης για τη στήριξη της κοινωνίας όσο διαρκεί η κρίση, τονίζοντας πως το σημαντικό είναι να υπάρχουν νέες δυνατότητες στην οικονομία ώστε να υπάρχει το απαιτούμενο δημοσιονομικό περιθώριο. Παράλληλα αναφέρθηκε πιο αναλυτικά στη νέα δέσμη μέτρων, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τη συνέχιση της επιδότησης πετρελαίου diesel, την επέκταση της κάρτας καυσίμων και τη στήριξη των αγροτών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα του πολιτικού ανθρωπισμού, που στέκεται δίπλα στην κοινωνία και τις επιχειρήσεις, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες και τις αγωνίες των ανθρώπων.

Αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με όσα ζητεί για πρόωρες εκλογές και υπηρεσιακό πρωθυπουργό, έκανε λόγο για εκχυδαϊσμό και στραβισμό «αλά γκρέκα» και επικίνδυνη πρακτική την οποία η κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει.