Οργή προγόνων – Αφύπνιση Επιγόνων

Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία υπήρξε μια από τις πιο λαμπρές περιόδους της ιστορίας του
ελληνικού Έθνους. Διήρκησε χίλια και πλέον χρόνια και κοσμοκρατόρευσε, εξουσιάζοντας μέσω της πανίσχυρης στρατιωτικής μηχανής αλλά και της πνευματικής υπεροχής πλήθη εθνών.

Ο Αυτοκράτωρ, ο επίγειος εκπρόσωπος της Θείας Πρόνοιας, είχε την τιμή να βασιλεύει στο Έθνος των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών με σιδηρά πυγμή τιμωρώντας τους εξωμότες και επιδαψιλεύοντας προνόμια σε όσους ήταν άξιοι να υπηρετήσουν το περιούσιο ελληνικό γένος.

Το αυτοκρατορικό Έθνος μας αποτέλεσε παγκόσμιο φωστήρα και λειτούργησε ως ο απόστολος του πολιτισμού και της δικαιοσύνης προσφέρνοντας σωτηρία σε εκείνους που ονειρεύονταν έναν ισορροπημένο βίο, και στους υπερφίαλους εχθρούς του Ελληνισμού, τους εκπροσώπους της αλαζονείας, επέβαλε το δίκαιο με τη κόψη ενός σπαθιού βαμμένο με αίμα.

Η αποστολή της Νέας Ρώμης αποσκοπούσε στην εξακρίτωση του ελληνικού λόγου σε όλη την οικουμένη και το τσάκισμα του σκότους στα τάρταρα.

Ο εθνικός αγών αποτελεί υπερβατικό ιδανικό. Πρόκειται για την τελείωση της ανθρώπινης
ψυχής και το επάγγελμα των γενναίων. Ως γνήσιοι Έλληνες έχουμε ως ινδάλματα τους οδηγητές Αυτοκράτορες της ελληνικής εθνικής κοινότητας, τους διδασκάλους της Αυτοκρατορίας όπως ο Μιχαήλ Ψελλός που απέδιδε φόρο τιμής στα ελληνικά αυτοκρατορικά όπλα.

Εσύ συνέλληνα που οι πρόγονοι σου με πολέμαρχο τον Ηράκλειο συνέτριψαν τους Πέρσες και επαναδιεκδίκησαν τον Τίμιο Σταυρό, εσύ συμπατριώτη που οι πρόγονοι σου με στρατηγούς το Νικηφόρο Φωκά και τον Ιωάννη Τσιμισκή έσπειραν τον όλεθρο στους Σαρακηνούς και στα βαρβαρικά φύλα του Βορρά, εσύ συμπολεμιστή που οι πρόγονοι σου με μπροστάρη τον Δούκα Ιωάννη Βατάτζη και φάρο το αστείρευτο Φως Του Κυρίου Μας ανέκτησαν τη Βασιλεύουσα από τους Λατίνους φέρνοντας την ξανά στην αγκαλιά της τρισμέγιστης μητέρας Πατρίδας, εσύ συναγωνιστή που ακούς τους ψιθύρους και τις προσευχές των ηρώων και των πολεμιστών, είσαι έτοιμος να υψώσεις ξανά τη
λόγχη σου, αστραφτερή στον Ήλιο, και να γράψεις νέες σελίδες αίγλης και μαρτυριοποίησης στην ιερά ματωμένη βίβλο της Αιώνιας Ελλάδος;

Είμαστε οι μαχητικές ιδέες του Ίωνος Δραγούμη και του Περικλή Γιαννόπουλου που είχαν
ως όπλο την πένα τους, είμαστε το Άγιο Φως που περίλουσε τον Μεταξά όταν ανέστησε την Ελλάδα από τις στάχτες της, είμαστε οι σφαίρες στα όπλα των στρατιωτών μας, είμαστε ο άνεμος που φυσούσε το άλογο του Κολοκοτρώνη, είμαστε το δόρυ του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είμαστε ο κεραυνός του Βασιλείου Βουλγαροκτόνου, είμαστε η λόγχη του Παλαιολόγου, είμαστε η θωράκιση του Λεωνίδα, είμαστε η φωνή από τα βάθη της Βακτρίας, είμαστε Έλληνες!

Οι ήρωες του γένους θυσίασαν το πολυτιμότερο αγαθό που είχαν, την ίδια τους τη ζωή για όλους εμάς, για την ταυτότητα μας, την αιωνιότητα της φυλής μας, για τον πολιτισμό μας, για τη δόξα Του Δημιουργού Μας, για τα όσια και τα ιερά του Έθνους μας. Εκείνοι έθεσαν το πρώτο σάλπισμα και έως ότου οι σάλπιγγες να ηχήσουν ξανά εμείς θα βρισκόμαστε υπ’ ατμόν για έναν νέο αγώνα υπέρ του Έθνους, της Φυλής και της πίστης στο Θεό! Ώστε οι ψυχές των προκατόχων μας που τώρα κατοικούν στο Ουράνιο Βασίλειο να γαληνεύουν και να ευφραίνονται!

Η πίστη είναι όπλο μας και η θέληση μας σκληρή ωσάν ασμίλευτος βράχος. Πάντοτε έτοιμοι να υψώσουμε ένα Ελληνορθόδοξο τοίχος απέναντι στους επιβουλείς της εθνικής μας κυριαρχίας και σε όσους ελλοχεύουν να δηλητηριάσουν την ελληνική ψυχή.

Όπως και τότε, έτσι και τώρα! Πολεμούμε με την πένα στο ένα χέρι, τα έργα της οποίας
γράφονται με το αίμα των εχθρών τους, που η ρομφαία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ τιμώρησε!

Δ.Π.