Πως στήνονται τα κορονοπάρτι – Ποιοι τα διοργανώνουν και πόσο κοστίζουν

Προβληματισμό, ανησυχία και κυρίως νέες μολύνσεις, προκαλούν τα κορονοπάρτι στις πλατείες που κάποιοι επιχειρούν και διοργανώνουν, προσελκύοντας μεγάλο μέρος της νεολαίας και προκαλώντας συνωστισμό.

Σύμφωνα με τον Roni Iron, μουσικό παραγωγό και DJ, που μίλησε στο mega και στην εκπομπή Κοινωνία Ωρα MEGA, είναι πολύ εύκολο να στηθεί ένα τέτοιο πάρτι.

«Με 200 – 300 ευρώ μπορεί κάποιος να νοικιάσει τον ψηφιακό εξοπλισμό, τα μηχανήματα παίξει μουσική και πολλές φορές μέσα σε αυτήν την τιμή μπορεί να είναι και μια γεννήτρια».

Οι DJ που πηγαίνουν στις πλατείες για να παίξουν μουσική, δεν πληρώνονται όπως λέει ο Roni Iron, αλλά το κάνουν κυρίως για λόγους αυτοπροβολής.

«Οι επαγγελματίες του κλάδου είμαστε κάθετοι σε αυτό γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο κύριο από τη δημόσια υγεία. Το να βγαίνεις να κάνεις ένα τέτοιο πράγμα είναι καταδικαστέο από όλους εμάς».

Τα street party που στήνονται σε διάφορες περιοχές οργανώνονται μέσω των κοινωνικών δικτύων.

«Στήνεται μία εκδήλωση στο Facebook, από στόμα σε στόμα παίζει ένα πάρτι».

Σύμφωνα με τον Roni Iron, τις επόμενες ημέρες διοργανώνονται και άλλα πάρτι σε πλατείες της Αττικής, την ώρα που ο κλάδος της μουσικής παραμένει κλειστός εδώ και πολλούς μήνες.