Προβληματίζει η παράτυπη και αντικανονική συνδικαλιστική εκπροσώπηση στρατιωτικών

Τι δείχνουν οι τελευταίες αποκαλύψεις.

 

Μόλις προ ημερών, στο νομοσχέδιο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, διαπιστώσαμε ότι οι στρατιωτικοί εκπροσωπούνται συνδικαλιστικά με τρόπους παράτυπους και προβληματικούς.

Από την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδίας ΠΟΜΕΝΣ κ. Δημητρίου Ρώτα, καταλάβαμε ότι υπάρχει και άλλη Ομοσπονδία στρατιωτικών, με συνέπεια, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, να διχάζονται οι στρατιωτικοί. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, ζήτησε και άμεση ψήφιση τροπολογίας με σκοπό να διαφυλαχθεί η ηρεμία και η ενότητα στις ΕΔ.

Διαπιστώσαμε, λοιπόν, ότι η άλλη Ομοσπονδία λέγεται ΠΟΕΣ και για πρόεδρο της, έχει τον εν ενεργεία Συνταγματάρχη κ. Ανέστη Τσουκαράκη.

Κάνοντας ρεπορτάζ, το οποίο θα έχει συνέχεια γιατί όντως παρουσιάζεται μεγάλο ενδιαφέρον, έπεσε στην αντίληψη μας ένα βίντεο, το οποίο θορυβεί και προβληματίζει.

 

Στο βίντεο αυτό ο Συνταγματάρχης κ. Τσουκαράκης, συμμετέχοντας σε κομματική εκδήλωση, που από ότι γνωρίζουμε είναι σαφής παράβαση των στρατιωτικών κανονισμών, διαβεβαιώνει ούτε λίγο ούτε πολύ το κομματικό ακροατήριο που τον χειροκροτούσε, ότι όλοι οι στρατιωτικοί είναι «παιδιά του Λαού»…….

Το ότι για τον κ. Συνταγματάρχη οι στρατιωτικοί είναι παιδιά του λαού δεν είναι τόσο ανησυχητικό, όσο το ότι υπονοείται ότι θα “έμπαινε μπροστά”, αρνούμενος τόσο αυτός, όσο και μέλη της Ομοσπονδίας που εκπροσωπεί, να εκτελέσουν εντολές ανωτέρων τους, όπως ακούγεται!

Τί συμβαίνει με τον εν λόγω Αξιωματικό και ποιοι είναι οι υπόλοιποι στρατιωτικοί που θα συμμετείχαν με τον εν λόγω Συνταγματάρχη σε άρνηση εκτέλεσης διαταγής ανωτέρων τους;

Μήπως η ανησυχία και η αγωνία στα λόγια του προέδρου της Ομοσπονδίας ΠΟΜΕΝΣ, για την επιτακτική ανάγκη ψήφισης σχετικής τροπολογίας, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν, καθώς και να παρθούν άμεσα οι πολιτικές εκείνες πρωτοβουλίες, ώστε να μην γίνονται ανεκτά τέτοια επικίνδυνα φαινόμενα στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων;