Σαμαράς για Novartis: «Η γελοία σκευωρία αρχειοθετήθηκε και τυπικά»

359

Το δρόμο για το αρχείο αγνώστων δραστών πήρε η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis κατά το μέρος που αφορά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με απόφαση της επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται και η απόφαση της εισαγγελίας Διαφθοράς και για τα άλλα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία ο φάκελος παραμένει ανοιχτός. Πρόκειται για τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη ,τον ευρωπαίο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Παρά τις δηλώσεις πρώην κυβερνητικών στελεχών ότι η υπόθεση της Novartis αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο από της μεταπολίτευσης, το μεγαλύτερο μέρος της δικογραφίας που αφορά σε εμπλοκή πολιτικών προσώπων παίρνει το δρόμο για το αρχείο. Σε ό,τι αφορά στον κ. Σαμαρά, το οποίο ενέπλεκε στην υπόθεση προστατευόμενος μάρτυρας, από την έρευνα της εισαγγελίας δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για τέλεση αξιόποινης πράξης. Ως εκ τούτου ήταν επόμενο η δικογραφία να αρχειοθετηθεί.

Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη στιγμή ο κ. Σαμαράς είχε κάνει λόγο για σκευωρία και είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις. Μάλιστα η μήνυση του κ. Σαμαρά ανασύρθηκε από το αρχείο έπειτα από σχετική αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή. Με βάση αυτές τις αναφορές του κ. Αγγελή διενεργείται έρευνα από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ. κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη.
Οι δύο ανώτατοι εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνας που τους ανατέθηκε ερευνούν και τις μηνύσεις των κ.κ. Βενιζέλου και Αβραμόπουλου για την ίδια υπόθεση.

«Η γελοία σκευωρία αρχειοθετήθηκε σήμερα και τυπικά. Με μεγάλη καθυστέρηση. Τώρα όμως αρχίζει η διερεύνηση του πραγματικού, σοβαρού και σκοτεινού σκανδάλου της υπόθεσης Novartis» τόνισε σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφορικά με την απόφαση της κας Τουλουπάκη να μπει στο αρχείο η υπόθεση.