Σε ποιες περιπτώσεις μπορείς να σπάσεις τζάμι αυτοκινήτου για να σώσεις ζώο;

545

Δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο το να βλέπει κανείς ανεύθυνους ιδιοκτήτες να αφήνουν τα κατοικίδιά τους μέσα στα αυτοκίνητα εν μέσω καύσωνα.

Συνθήκες εφιαλτικές, που μπορούν να έχουν τραγικά αποτελέσματα για τα άτυχα ζώα. Παρότι καλό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να αναλαμβάνουμε δράση είτε ειδοποιώντας τις αρχές, είτε προσπαθώντας να εντοπίσουμε τον ασυνείδητο, υπάρχουν μέρη στον κόσμο όπου μπορείς να πάρεις πραγματικά την κατάσταση στα χέρια σου.

Για παράδειγμα στην πολιτεία της Μασαχουσέτης, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Εκεί, μπορείς πλέον βάσει νόμου να σπάσεις το τζάμι του αυτοκινήτου, ώστε να βοηθήσεις το άτυχο ζώο.

Βέβαια, όπως τονίζει το Masslive υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο, σύμφωνα με το οποίο πρώτα πρέπει να προσπαθήσεις να βρεις τον ιδιοκτήτη, μετά να ειδοποιήσεις τις αρχές και μόνο αν κρίνεις πως δεν υπάρχει πια χρόνος, να προβείς στη θραύση του τζαμιού.

Όλα αυτά, βάσει του νομοσχεδίου «Δράσης Αποτροπής Θανάτου Ζώων» που είχε υπογράψει το 2016 ο κυβερνήτης της εν λόγω πολιτείας, Charlie Baker.

Σύμφωνα με την PETA τουλάχιστον 25 ζώα έχασαν με αυτό τον τρόπο τη ζωή τους πέρυσι στις ΗΠΑ, ενώ πολύ περισσότερα σώθηκαν την τελευταία στιγμή. Όλα αυτά ενώ στη Μασαχουσέτη επικρατή καύσωνας, με την τοπική αστυνομία να αξιοποιεί ακόμα και το Facebook για να ευαισθητοποιήσει το κοινό.