Σιγή ιχθύος για τα ελληνοτουρκικά από τον Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Ερντογάν

Εκκωφαντική φαίνεται ότι ήταν η σιωπή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα ελληνοτουρκικά στην συνεδρίαση των ηγετών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στη Μαδρίτη καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας μετά το «παζάρι» που έκανε για Σουηδία και Φινλανδία, δεν αναφέρθηκε στο παραμικρό στα έωλα θέματα που έχει θέσει στην δημόσια ατζέντα η Άγκυρα όπως η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών ή η κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η παρέμβαση Ερντογάν ήταν σύντομη σε διάρκεια με τον πρόεδρο της Τουρκίας να επικεντρώνεται στα θέματα που περιλαμβάνονται στην επίσημη ατζέντα της συνόδου.

Όπως μεταφέρουν αρμόδιες πηγές οι ομιλητές στη συνεδρίαση των ηγετών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ αναφέρονται στην ρωσική εισβολή εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση τους στην Ουκρανία και την ανάγκη ενίσχυσης της υποστήριξης.

Σημειώνεται ότι αναμένεται και η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το μήνυμα που έστειλε στην Τουρκία πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Αυτό που μένει να φανεί είναι αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα κρατήσει την ίδια στάση και στη συνάντηση που θα έχει στις 18:45 σήμερα το απόγευμα με τον Τζο Μπάιντεν με την ελληνική πλευρά να είναι, πάντως, έτοιμη να απαντήσει σε κάθε πρόκληση.

Πηγή: newsbomb.gr