Σοβαρά ερωτήματα για τον θάνατο του 43χρονου – «Το ΕΚΑΒ δεν επιστρέφει ασθενή στον δρόμο – Δεν απομακρύνθηκε από την ασφάλεια του νοσοκομείου»

Ο διευθυντης της ΜΕΘ του «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για τον θάνατο του 43χρονου, που έφυγε από τη ζωή σε χώρο του νοσοκομείου.

Ο κ. Καπραβέλος μίλησε τις συνθήκες θανάτου του 43χρονου.

«Πρέπει να σεβαστείτε την αδυναμία του νοσοκομείου να δώσει απαντήσεις σε ευαίσθητα δεδομένα, οι αρχές και ο υπουργός είναι ενήμεροι. Δεν ισχύουν αυτά που λέγονται ότι πέθανε αβοήθητος ένας ασθενής σε μία καρέκλα και το νοσοκομείο δεν το πήρε είδηση», ανέφερε αρχικά.

«Ήταν ένας ασθενής με ιδιαιτέρα προβλήματα, που δεν μας επιτρέπεται να ανακοινώσουμε. Ο ασθενής προσήλθε στο νοσοκομείο, έλαβε τις πρώτές βοήθειες, δεν βρέθηκε διεύθυνση κατοικίας, προκειμένου να επιστέψει,. Το ΕΚΑΒ δεν επιτρέπεται να επιστρέψει ασθενή και να τον αφήσει στους δρόμους και γι’ αυτό παρέμεινε στον χώρο του νοσοκομείου. Δεν βρέθηκε κανείς δίπλα του, παρά μόνο το νοσηλευτικό προσωπικό και η προσπάθειά του να πάει στο σπίτι του, ή ο χώρος για να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζε αυτός ο ασθενής και τα έλκη στα κάτω άκρα. Βρέθηκε κάποιος φίλος να τον εξυπηρετήσει, όταν πήγε η νοσηλεύτρια για να τον δει και να τον μεταφέρει, τον βρήκε χωρίς αισθήσεις. Του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν, ήταν ένας αιφνίδιος θάνατος για το νοσοκομείο», πρόσθεσε.

«Το νοσοκομείο δεν εξέδωσε πιστοποιητικό θανάτου, δεν έκρυψε το γεγονός του θανάτου του. Γίνεται μία προσπάθεια κατασυκοφάντησης του ρόλου του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο έκανε τα αδύνατα δυνατά για  να σώσει τον ασθενή. Το νοσοκομείο έδωσε εντολή για νεκροψία – νεκροτομή. Έχουμε την ευθύνη και την συνείδηση απέναντι στην ανθρώπινη ζωή», συμπλήρωσε ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στο «Χαμογέλα και Πάλι».

«Από τις 12 η ώρα το βράδυ μέχρι την επόμενη μέρα κάναμε ότι μπορούσαμε για να βρούμε πού να τον πάμε. Δεν επιβεβαιώνω την πνευμονική εμβολή. Εάν υπήρχαν αυτά τα ευρήματα, θα εκδίδαμε πιστοποιητικό θανάτου», κατέληξε.