Σούρας: Ο δολοφόνος δεν είναι πλέον ο υπόκοσμος, είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας

Είκοσι δολοφονίες γυναικών έγιναν την τελευταία διετία στη χώρα, όταν η γυναίκα ζήτησε από τον σύζυγο ή τον σύντροφό της να χωρίσουν.

Ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας στην τοποθέτησή του επί του θέματος μιλώντας στο ΜEGA, εξήγησε πως τα παιδιά που έχουν υπάρξει θύματα τέτοιων φρικτών περιστατικών εμφανίζουν στην πορεία της ζωής τους προβλήματα, τα οποία μπορούν να ξεπεραστούν μόνο με τη βοήθεια ειδικού.

«Ο δολοφόνος δεν είναι πλέον ο υπόκοσμος, είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, άτομα της ίδιας μας της οικογένειας. Ας ξεπεράσουμε αυτό που λέμε “μακριά από την πόρτα μας”, γιατί εκεί βρίσκεται το πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σούρας.

«Η πρώτη φορά που θα σηκώσει κάποιος το χέρι του, πρέπει να κάνει τη γυναίκα να σκεφτεί πως δεν θα είναι η τελευταία φορά και να καταγγείλει» είπε ο κ. Σούρας ερωτώμενος για τον τρόπο αντιμετώπισης μιας κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Ο κ. Καλλιακμάνης είπε πως πρέπει η πολιτεία να μεριμνήσει για το μετά της «φυγής» της κακοποιημένης γυναίκας από το βίαιο περιβάλλον, που αποτελεί και το πιο δύσκολο βήμα.