Σταθάκης: Υπέγραψα την ένταξη 2 οικοδομικών τετραγώνων στο πολεοδομικό σχέδιο

174

«Δυστυχώς για τους συκοφάντες της ημέρας, η περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι δεν πολεοδομήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά τον Ιανουάριο του 2012» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, παραθέτοντας το σχετικό Π.Δ. (24-1-12, ΦΕΚ ΑΑΠ/43).

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, η προσπάθεια πολεοδόμησης ξεκίνησε με Υπουργική Απόφαση το 2003 και περιλάμβανε 82 οικοδομικά τετράγωνα.
Την Απόφαση αυτή έκρινε παράνομη το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), υποδεικνύοντας ότι χρειάζεται Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ). Όταν αυτό εκδόθηκε (το 2012), αφορούσε 68 από τα 82 οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Παράλληλα, όπως ανέφερε «τον Νοέμβριο του 2013 προωθήθηκε στο ΣτΕ νέο σχέδιο ΠΔ, το οποίο αφορούσε 9 από τα εναπομείναντα 14 οικοδομικά τετράγωνα. Το ΣτΕ το απέρριψε και στη γνωμοδότησή του υπέδειξε στη Διοίκηση “εάν το κρίνει σκόπιμο, να το αναδιατυπώσει κατά τρόπο ώστε να αφορά αμιγώς τα οικοδομικά τετράγωνα 292 και 295″».

«Το ΠΔ που φέρει την υπογραφή μου (24-3-17, ΦΕΚ ΑΑΠ/63) εγκρίνει την ένταξη στο πολεοδομικό σχέδιο αποκλειστικά αυτών των δύο οικοδομικών τετραγώνων, στο πλαίσιο της γνωμοδότησης του ΣτΕ», πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης.

Τέλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε πως «την επαύριο μιας τόσο μεγάλης εθνικής τραγωδίας θεωρώ απαραίτητο να υπάρχει αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές και κατά το δυνατόν έγκυρη πληροφόρηση».

Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη ΦΕΚ, με ημερομηνία 24 Μαρτίου 2017, με το οποίο η κυβέρνηση, με υπογραφή του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργου Σταθάκη, ενέκρινε την πολεοδομική μελέτη β’ κατοικίας τμήματος της πολεοδομικής ενότητας «Κόκκινο Λιμανάκι» της Δημοτικής Ενότητας Ραφήνας του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου (Ν. Αττικής).

Πιο συγκεκριμένα, εγκρίθηκε το πολεοδομικό σχέδιο τμήματος της περιοχής «Κόκκινο Λιμανάκι» της Δημοτικής Ενότητας Ραφήνας του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου (Ν. Αττικής), της οποίας η χρήση για δεύτερη κατοικία έχει προσδιορισθεί με το από 20.8.1985 π.δ/γμα (Δ’456) και ειδικότερα στα Ο.Τ. 292 και 295 με τον καθορισμό οικοδομήσιμων χώρων, οδών και πεζοδρόμων.