Συνελήφθη 40χρονος που βεβήλωσε νεκροταφεία σε προάστια της Αττικής

236

Έκλεβε από τους τάφους καντήλια, κορνίζες κι άλλα μέταλλα και στη συνέχεια τα πουλούσε

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στο Κοιμητήριο Ελευσίνας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, 40χρονος ημεδαπός για διακεκριμένες κλοπές, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και προσβολή μνήμης νεκρού κατ’ εξακολούθηση.

Στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών κλοπών μεταλλικών και μπρούτζινων αντικειμένων από ταφικά μνημεία, εντός κοιμητηρίων σε Ελευσίνα, Μαγούλα και Μάνδρα, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό και σύλληψη του κατηγορουμένου.

Ο 40χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες της 21-3-2022, στο κοιμητήριο της Ελευσίνας κατά τη διάρκεια που αφαιρούσε από ταφικά μνημεία μεταλλικά και μπρούτζινα αντικείμενα.

Στην κατοχή του, εντός μεγάλου πλαστικού σάκου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

3 καντήλια, 7 βάσεις καντηλιών, 10 πλαίσια από κορνίζες φωτογραφιών, 9 θυμιατήρια και 2 εικόνες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο κατηγορούμενος κατά τις βραδινές ώρες εισέρχονταν στα κοιμητήρια και αφαιρούσε από τα ταφικά μνημεία, μεταλλικά και μπρούτζινα αντικείμενα όπως καντήλια, μεταλλικές ή μπρούτζινες κορνίζες, καθώς και εκκλησιαστικές εικόνες, με προφανή σκοπό τη μεταπώληση του μετάλλου.

Σε πολλές περιπτώσεις στην προσπάθεια αφαίρεσης αυτών, προκαλούσε φθορές στα μνημεία.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις κλοπών και φθορών στα προαναφερόμενα Κοιμητήρια, συνολικής αξίας άνω των 50.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.