Συνελήφθη ιερέας για παιδική πορνογραφία – Διακινούσε βίντεο με πραγματική σεξουαλική βία εναντίον παιδιών

 

 

Φρίκη στην Ιταλία μετά τις αποκαλύψεις ότι Ιερέας σε σημαίνουσα θέση συνελήφθη και διαδικτυακή παιδική πορνογραφία. Ο  Don Nicola De Blasio ήταν Διευθυντής της Caritas της πόλης Benevento της Καμπανίας, του ποιμαντικού σώματος που συστάθηκε από την Ιταλική Επισκοπική Διάσκεψη για την προώθηση της παιδαγωγίας. Πρόκειται για ακόμα ένα σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης που εμπλέκεται η Καθολική Εκκλησία.

 

Μαζί με τον ιερέα συνελήφθησαν και ένας 37χρονος τεχνικός υπολογιστών που κατοικούσε στη Βόρεια περιφέρεια του Πεδεμοντίου αλλά και ο δημιουργός ενός συνδρομητικού καναλιού που, χρησιμοποιώντας μια γνωστή πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων, διέδιδε το υλικό. Σημειωτέον, ο ίδιος φαίνεται να ήταν ανήλικος την εποχή της δημιουργίας του καναλιού, όπως αναφέρει το ertnews.gr.

 

 

Κύκλωμα πορνογραφίας

 

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η επιχείρηση με το όνομα Meet Up οδήγησε στην κατάσχεση χιλιάδων παιδοπορνογραφικών αρχείων με περιεχόμενο που οι ερευνητές όρισαν ως “φρικτό” εφόσον σε ορισμένες περιπτώσεις απεικόνισαν πραγματική σεξουαλική βία εναντίον μικρών παιδιών.

 

Μέχρι στιγμής η έρευνα επικεντρώνεται σε 26 υπόπτους, οι οποίοι αναζητούνται από τις αρχές.

 

Οι κατηγορίες για παιδοπορνογραφία είχαν ήδη χτυπήσει την πόρτα του Don Nicola De Blasio προ ολίγων ημερών, όταν ο ίδιος είχε υποβάλλει την παραίτησή του από την θέση που κατέχει και είχε τεθεί από τις Αρχές σε κατ’οίκον περιορισμό.