Θεσσαλονίκη: Νεαρή φοιτήτρια συνελήφθη για παράνομη μεταφορά μεταναστών – «Φοβόμουν, χρωστούσα χρήματα»

Μια νεαρή φοιτήτρια συνελήφθη στην περιοχή της Ασπροβάλτας έξω από τη Θεσσαλονίκη, καθώς μετέφερε πέντε άτομα υπηκόους Πακιστάν, οι οποίοι δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα. Ωστόσο, η κοπέλα ισχυρίστηκε πως αναγκάστηκε να τους μεταφέρει γιατί χρωστούσε χρήματα σε αλλοδαπό.

Η φοιτήτρια που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για την παράνομη μεταφορά μεταναστών κλήθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερη υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ.

Η νεαρή γυναίκα φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε να κάνει την μεταφορά – χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο τής οικογενείας της – επειδή είχε ένα παλιό χρέος σε αλλοδαπό. «Φοβόμουν επειδή του χρωστούσα χρήματα και με την μεταφορά αυτή θα συμψηφιζόταν» είπε, κατά πληροφορίες, στην απολογία της.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν ομόφωνα να την αφήσουν ελεύθερη μέχρι τη δίκη, με μόνο όρο την καταβολή χρηματικής εγγύησης.

Αστυνομικοί την εντόπισαν τα προηγούμενα 24ωρα να οδηγεί αυτοκίνητο στο εσωτερικό του οποίου διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν πέντε Πακιστανοί υπήκοοι που δεν διέθεταν έγγραφα.