Θεσσαλονίκη: Τώρα και στα Λαδάδικα τα αγριογούρουνα

Δείτε βίντεο από συμβάντα από την Θεσσαλονίκη κι όχι μόνο.

 

Άλλη μία εμφάνιση έκαναν τα αγριογούρουνα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αφού μετά την πρόσφατη εμφάνισή τους στην πλατεία Αριστοτέλους, η οποία έγινε viral, τώρα ένα ακόμη βίντεο από την συμπρωτεύουσα δείχνει ένα αγριογούρουνο να περιδιαβαίνει στα Λαδάδικα!

Στο βίντεο που δημοσίευσε χρήστης στο Facebook ένα αγριογούρουνο βρίσκεται στα Λαδάδικα με κατεύθυνση προς την παραλία μέχρι να το εντοπίσει η εν λόγω χρήστης. Λόγω της παρουσίας της το αγριογούρουνο αλλάζει πορεία και κατευθύνεται προς τα στενά.

Πώς και γιατί βρέθηκε το αγριογούρουνο στην Πλατεία Αριστοτέλους

Η «ερημοποίηση» της Θεσσαλονίκης λόγω του πρόσφατου αυστηρού lockdown ήταν αυτή που οδήγησε το αγριογούρουνο που έγινε… viral να βρεθεί στην πλατεία Αριστοτελους.

«Θα δούμε και αλλά αγριογούρουνα. Σύμφωνα με τις κτηνιατρικές σχολές τα άγρια ζώα ψάχνουν για τροφή κοντά στους αστικούς ιστούς λόγω της ερημοποίησης. Έχει αυξηθεί ο αριθμός των άγριων ζώων στα δάση. 100% θα δούμε και αλλά αγριογούρουνα. Κατέβηκε μέχρι το κέντρο μας», είπε στο protothema.gr ο Αντιδημαρχος Πρασινου, Σωκράτης Δημητριάδης.

«Ένα άγριο ζώο σαν αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Είναι επικίνδυνο. Ήδη ως δήμος Θεσσαλονίκης έχουμε κινηθεί αλλά δεν έχουμε αρμοδιότητα. Έχουμε έρθει σε επικοινωνία με το δασαρχείο. Ζητήσαμε όπλο κρότου και αναισθητικό όπλο για να επέμβουμε σε μια έκτακτη περίπτωση όπως η χθεσινή. Το ζώο δεν είναι πλέον στην πλατεία. Θα το χρησιμοποιήσουμε σε μελλοντική βάση. Από εκεί και πέρα όλοι οι δήμαρχοι είναι προβληματισμένοι με την αντίδραση της αποκεντρωμένης διοίκησης γιατί δεν υπάρχει πλάνο», συνέχισε ο Αντιδημαρχος.

Τα αγριογούρουνα έφτασαν στην Εκάλη και την Κηφισιά

Από τη Φθιώτιδα και τη Θεσσαλονίκη τώρα και στα βόρεια προάστια της Αττικής. Αγριογούρουνα έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον αστικό ιστό, προβληματίζοντας κατοίκους αλλά και ειδικούς.

Καθαρόαιμα ή υβρίδια παρεπιδημούν σε περιοχές της χώρας όπου ποτέ πριν δεν είχαν κάνει την εμφάνισή τους. Πριν από περίπου δυο εβδομάδες ένα ζευγάρι αγριόχοιρων έψαχνε για τροφή στην ανατολική Θεσσαλονίκη με τις εικόνες που τράβηξε μια κάτοικος της περιοχής να γίνονται αμέσως viral.

Ένα βίντεο, αυτή τη φορά, αναρτήθηκε, πριν από λίγες ημέρες, στη σελίδα «Κηφισιά Διαφάνεια» στο facebook δείχνοντας έναν αγριόχοιρο να πλησιάζει αρκετά κοντά εκείνον που τον απαθανάτιζε στην περιοχή της Εκάλης, στην Αττική. Στην ίδια σελίδα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης μέλος της ανέφερε ότι αγριογούρουνα εμφανίστηκαν και στην Πολιτεία στη συμβολή των οδών Πινδάρου και Κουντουριώτη, με «όχι και τόσο φιλικές διαθέσεις προς τα σκυλιά».