Τι είναι η ευρωπαϊκή πλατφόρμα Mile21 και πως μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα!

Το πρότζεκτ Altroconsumo συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα LIFE + της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Altroconsumo εγκαινιάζει τη νέα ευρωπαϊκή πλατφόρμα Mile21.  Ένα έργο συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα LIFE + της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Η Altroconsumo ανανεώνει τη δέσμευσή της να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με το περιβάλλον, με στόχο να συμβάλει ουσιαστικά στη μάχη υπέρ του καθαρού ατμοσφαιρικού αέρα.  Ορίστε λοιπόν το Mile21 (Περισσότερες πληροφορίες λιγότερες εκπομπές): στόχος, να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων τους, μαθαίνοντας να τα διαχειρίζονται με βιώσιμο τρόπο.

Ευρωπαϊκή πλατφόρμα Mile21: Νιώστε αυτό το air project

Το έργο Senti che aria προωθήθηκε από την Altroconsumo και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια της Λομβαρδίας, με την επιστημονική συνεισφορά του Πανεπιστημίου Bocconi και διερεύνησε την έκθεση των μετακινούμενων ατόμων σε διάφορους κυκλοφοριακούς ρύπους.

Η πλατφόρμα σάς επιτρέπει να εισαγάγετε τα δεδομένα του αυτοκινήτου σας για να ελέγξετε την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2, παράλληλα σας δίνει την ευκαιρία να τα συγκρίνετε με αυτά που δηλώνει ο κατασκευαστής και με αυτά που εκτιμούν οι ειδικοί για το όχημά σας.

Παρέχει επίσης σημαντικές συμβουλές για το πώς να μολύνει λιγότερο και να εξοικονομεί περισσότερο.  Με αυτόν τον τρόπο θα είναι επίσης δυνατό να καλυφθεί το χάσμα μεταξύ των αποτελεσμάτων που δηλώθηκαν από τις ισχύουσες δοκιμές και της πραγματικής εμπειρίας στο δρόμο που βιώνουν οι αυτοκινητιστές.

Πώς λειτουργεί το Mile21

Αρκεί ο αυτοκινητιστής να εισάγει τα δεδομένα του και να τα καταχωρίσει το αυτοκίνητό του.  Το σύστημα θα μπορεί να υπολογίσει τη μέση κατανάλωση, αφού ο χρήστης έχει εισαγάγει τα πρώτα 3 πλήρη στοιχεία και τα χιλιόμετρα που διανύθηκαν.  Μέσω της σελίδας “Σύγκριση κατανάλωσης”, θα είναι δυνατό να κατανοήσουμε πόσο διαφέρει η πραγματική κατανάλωση από εκείνη που δηλώνει ο κατασκευαστής.  Επιπλέον, θα βρείτε πολλές συμβουλές σχετικά με τον τρόπο μείωσης των επιπτώσεών σας στο περιβάλλον καθώς και τρόπους εξοικονόμησης.

Προφανώς ο κακός αέρας που αναπνέουμε επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες, όπως λέβητες, αναχρονιστικές δημόσιες συγκοινωνίες, βιομηχανίες και τα πολλά οχήματα. Το ιδανικό είναι η κυβέρνηση εκτός από τα  κίνητρα για την ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων, εστιάζοντας στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, να αναπτύξει αντίστοιχο πρότζεκτ με το ιταλικό, μέσω του προγράμματος LIFE + της Ευρωπαϊκής Ένωσης.