Τηλεοπτικό μήνυμα Κυριάκου Μητσοτάκη για τις φωτιές στις 21:00

333

Σε πολύ λίγο το τηλεοπτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Στις 9 το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό με δήλωσή του, στο φόντο του πύρινου εφιάλτη σε Αττική, Ηλεία, Εύβοια και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο μέτωπο των πυρκαγιών στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και στη συνέχεια στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι όπου ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη βρέθηκαν και στο Τατόι για αυτοψία.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψή του στην Ηλεία όπου έστειλε το μήνυμα ότι η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται και πως η κυβέρνηση κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό.

Σημειώνεται ότι, συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης, καθώς αναζωπύρωση σημειώθηκε σε τρία μέτωπα στη Βαρυμπόμπη το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η φωτιά επεκτάθηκε σε δευτερόλεπτα, με τις εικόνες να είναι πραγματικά συγκλονιστικές, με τη Δροσοπηγή να εκκενώνεται όπως ανακοίνωσε και η ΓΓΠΠ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και εκκένωση στο Κρυονέρι.

Νωρίτερα το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση και της Ιπποκρατείου Πολιτείας.

Σημειώνεται πως η δεύτερη αναζωπύρωση σημειώθηκε μέσα στα πρώην βασιλικά κτήματα τα οποία απειλούνται και η τρίτη στο ρέμα της Χελιδονούς, ανάμεσα στις Αδάμες και το αεροδρόμιο Τατοΐου.

Όπως ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ η φωτιά αυτή έχει επιπτώσεις στο Σύστημα ηλεκτροδότησης της Αττικής και θα γίνονται κυλιόμενες διακοπές ρεύματος καθώς λόγω της πυρκαγιάς έχουν τεθεί ορισμένα κυκλώματα εκτός λειτουργίας.