Το αντοπολεμικό βίντεο μαθητών στην Ηλεία – Η μητέρα της σημαιοφόρου είναι από τη Ρωσία και ο πατέρας από Ουκρανία (video)

Αντιπολεμικό μήνυμα στέλνουν μέσω βίντεο που γύρισαν στην αυλή του σχολείου τους οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου Ηλείας.

Όπως λέει στο protothema.gr ο Αθανάσιος Κατσίμπελης, διευθυντής του σχολείου «οι μαθητές σε συνεργασία με τις δασκάλες τους των εικαστικών και του θεάτρου. γύρισαν βίντεο με θέμα την ειρήνη, με βάση της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας να ενημερώσουν τους μαθητές για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία».

Όπως λέει ο κ. Κατσίμεπλης «Η σημαιοφόρος του σχολείου μας μαθήτρια της Στ ‘ τάξης Σ.Β. έχει τις αδελφές της στην Ουκρανία . Η μητέρα της είναι από τη Ρωσία και ο μπαμπάς της από την Ουκρανία.Στο σχολείο μας έχουμε κι άλλους μαθητές και μαθήτριες που οι γονείς τους κατάγονται από τη Ρωσία και την Ουκρανία». «Το όνειρό μας, η Ειρήνη (Our dream is Peace) είναι το θέμα του βίντεο καθώς οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου Ηλείας θέλουν να σταματήσει αμέσως ο πόλεμος.

«Στέλνουμε από τη Γη της Ολυμπίας το μήνυμα της Εκεχειρίας» λέει ο διευθυντής του σχολείου που επισημαίνει ότι λόγω του ότι το σχολείο είναι κοντά με την Αρχαία Ολυμπία οι μαθητές έχουν εντρυφήσει στις αξίες της εκεχειρίας και της ειρήνης.