Το τελευταίο δημιούργημα της Pagani είναι το εντυπωσιακό Huayra Roadster (Pics – Vid)

444
Huayra Roadster Front

Το μοναδικής αισθητικής και εξωπραγματικών επιδόσεων μοντέλο της Pagani, το Huayra Roadster συμπλήρωσε τον κύκλο ζωής του, μετά από τέσσερα χρόνια.

Huayra Roadster

Τον Φεβρουάριο του 2017 η ιταλική εταιρεία κατασκευής supercars Pagani παρουσίασε για πρώτη φορά την ανοικτή έκδοση του Huarya, με κωδικό όνομα Roadster, ένα μοντέλο που παρήχθη συνολικά σε 100 κομμάτια, με το τελευταίο να ξεχωρίζει χάρη στο carbon αμάξωμα.

Huayra Roadster Back
Στο περιθώριο του παραπάνω γεγονότος, μάθαμε ορισμένα στοιχεία για τον τυχερό ιδιοκτήτη του τελευταίου μοντέλου που βγήκε από την γραμμή παραγωγής του κατασκευαστή. Όπως ότι η αγάπη του για τα μοντέλα της εταιρείας του Horacio Pagani ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια, με ένα Zonda C12, το οποίο βρισκόταν στην επίσημη αντιπροσωπεία του Χονγκ Κονγκ. Αποκτώντας το και χωρίς να γνωρίζει ότι ο ιδρυτής της εταιρείας εργαζόταν προηγουμένως ως αρχιμηχανικός στην Lamborghini, ανακάλυψε ότι το νέο του απόκτημα διέθετε αρκετά κοινά σημεία με μοντέλα του συγκεκριμένου κατασκευαστή.

Huayra Roadster Front

Το 2008 αγόρασε το Zonda Cinque, ενώ η απόφασή του να αποκτήσει το τελευταίο εκ των Huarya Roadster ήρθε εντελώς τυχαία, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμη η κουπέ έκδοση. Αυτό που κάνει το 100στό μοντέλο του Roadster ξεχωριστό είναι φυσικά το ανθρακονημάτινο αμάξωμα που είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα Mamba Black, που έρχεται σε αντίθεση με τις κίτρινες λεπτομέρειες του εσωτερικού. Επίσης, ένα ιδιαίτερο στοιχείο που υπάρχει στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι το πίσω πτερύγιο που βρίσκεται τοποθετημένο πάνω από τις τετραπλές απολήξεις, τιμώντας παράλληλα την επετειακή έκδοση Zonda Tricolore. Φυσικά κάτω από εντυπωσιακό αμάξωμα βρίσκεται ένας V12 κινητήρας 6,0 λίτρων της Mercedes-AMG με 754 ίππους και 1.000 Nm ροπής.