Βυθίστηκε το πλοίο με τα 4.000 VW, Audi, Bentley και Porsche

Το πλοίο βυθίστηκε περίπου 220 ναυτικά μίλια από τις ακτές των Νήσων Αζόρες της Πορτογαλίας περίπου στις 9 π.μ.

«Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα σφοδρές εκεί έξω», δήλωσε ο Pat Adamson, στέλεχος της ναυτιλιακής  MOL Ship Management με έδρα την Σιγκαπούρη. «Και το πλοίο στη συνέχεια βυθίστηκε, κάτι το οποίο προκάλεσε μεγάλη έκπληξη», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για τις εξελίξεις σχετικά με το πλοίο, η VW αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο. Παρ’ όλα αυτά, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μερίμνησε να ενημερώσει τους πελάτες της -μέσω των αντιπροσωπειών – πως τα οχήματα με προορισμό της ΗΠΑ πιθανότητα δεν θα παραδίδονταν.

Η ζημιά για για την αυτοκινητοβιομηχανία υπολογίζεται τουλάχιστον σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, με τις Lamborghini και Porsche να υφίστανται απώλεια κερδών ύψους 155 εκ. δολαρίων σύμφωνα με την εκτίμηση της εταιρείας Russell Group.

Το πλοίο Felicity Ace έχει σημαία Παναμά, και ειναι ιδιοκτησίας της εταιρείας Snowscape Carriers SA. Το ταξίδι του ξεκίνησε από το Emden της Γερμανίας – όπου η VW έχει εργοστάσιο – με προορισμό το Davisville, R.I., ένα λιμάνι περίπου 70 μίλια νότια της Βοστώνης. Στο πλοίο είχαν φορτωθεί μεταξύ άλλων περίπου 1.100 Porsche και 189 Bentley.

Και τα 22 μέλη του πληρώματος του Felicity Ace έχουν διασωθεί ήδη από την περασμένη Τετάρτη μετά από επέμβαση των Πορτογαλικών λιμενικών αρχών.