8 τρόποι να μειώσεις τις λιγούρες όταν κάνεις διαλειμματική δίαιτα

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να περιορίσετε τις λιγούρες σας κατά τη διαλειμματική νηστεία.

Δείτε ποιοι είναι αυτοί:

Σωστός προγραμματισμός
Εάν ξέρετε ότι μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας είναι δύσκολη για εσάς, φροντίστε να είστε απασχολημένοι με κάτι ώστε να κρατάτε το μυαλό σας μακριά από το φαγητό. Αυτές οι ώρες είναι συνήθως μετά το μεσημεριανό γεύμα στη δουλειά ή ακριβώς πριν από το δείπνο στο σπίτι.

Ξεκινήστε βάζοντας μικρούς στόχους
Εάν κάνετε πρώτη φορά διαλειμματική νηστεία, μην ξεκινήσετε με νηστεία 24 ή 16 ωρών. Ξεκινήστε νηστεύοντας για 8-12 ώρες στην αρχή και στη συνέχεια, εφόσον διαπιστώσετε ότι δεν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, αυξήστε τη διάρκεια της νηστείας σας κατά μία ώρα κάθε εβδομάδα μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό χρονικό διάστημα.

Πίνετε περισσότερο νερό
Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι πεινάνε λιγότερο και έχουν λιγότερες λιγούρες όταν πίνουν περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το νερό βοηθά το σώμα να διατηρείται ενυδατωμένο και ρυθμίζει την όρεξη, κάτι που βοηθά στην πρόληψη της υπερκατανάλωσης τροφής. Επιπλέον, βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα και διατηρεί το πεπτικό σε κίνηση, ώστε να μπορεί να επεξεργάζεται και να απορροφά σωστά την τροφή.

Αυξήστε την πρόσληψη πρωτεΐνης
Η πρωτεΐνη είναι ένας ακόμη καλός τρόπος για να περιορίσετε τις λιγούρες κατά τη διάρκεια της διαλειμματικής νηστείας. Συμβάλλει στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στον έλεγχο των ορμονών της όρεξης, γεγονός που βοηθά στη μείωση του τσιμπολογήματος μεταξύ των γευμάτων ή πριν τον ύπνο. Η πρωτεΐνη βοηθά επίσης στη διατήρηση της άπαχης μυϊκής μάζας καθώς χάνετε βάρος και διατηρεί τα επίπεδα ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να μην αισθάνεστε κουρασμένοι.

Αυξήστε την πρόσληψη φυτικών ινών
Μια δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες βοηθάει στον περιορισμό της επιθυμίας για ζάχαρη, επειδή διατηρεί σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα όλη την ημέρα. Οι φυτικές ίνες τροφοδοτούν επίσης τα καλά βακτήρια του εντέρου και διατηρούν την υγεία του πεπτικού. Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως (όπως το καστανό ρύζι), τα όσπρια, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι, τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γιαούρτι ή το κεφίρ.

Καλός ύπνος
Η έλλειψη ύπνου αυξάνει την πείνα και δυσκολεύει το σώμα να κάψει λίπος κατά τις περιόδους νηστείας. Ο ύπνος είναι επίσης σημαντικός για τον κιρκάδιο ρυθμό, ο οποίος βοηθά στη ρύθμιση των ορμονών που επηρεάζουν την όρεξη και τον μεταβολισμό. Εάν έχετε αϋπνίες, χρησιμοποιήστε τεχνικές χαλάρωσης ή φυσικά βοηθήματα ύπνου.

Τρώτε αργά
Η διαλειμματική νηστεία απαιτεί αυτοέλεγχο. Αφιερώστε χρόνο στο φαγητό, μην τρώτε μεγάλες ποσότητες και αποφεύγετε τη ζάχαρη και το πολύ αλάτι. Το να τρώτε προσεκτικά σας βοηθά να τρώτε λιγότερο επειδή ο εγκέφαλος χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να καταγράψει ότι είστε χορτάτοι. Εστιάστε σε αυτό που τρώτε και απολαύστε κάθε μπουκιά. Αυτό θα βοηθήσει στον περιορισμό της όρεξης και θα διευκολύνει την παραμονή σε αυτήν την αλλαγή τρόπου ζωής.

Βρείτε ασχολίες
Εάν δυσκολεύεστε να τηρήσετε ένα πρόγραμμα διαλείπουσας νηστείας λόγω πείνας, προσπαθήστε να είστε απασχολημένοι όλη την ημέρα, ώστε να μην έχετε χρόνο να σκεφτείτε το φαγητό.

Πηγή: scitechdaily.com