Site δημοσιεύει γυμνές φωτογραφίες γυναικών χωρίς συγκατάθεση

4097

Site φέρεται να δημοσιεύει γυμνές φωτογραφίες γυναικών, συχνά ανήλικων, χωρίς την συγκατάθεσή τους.

Δεκάδες είναι οι αναρτήσεις στο Twitter με το hashtag #cancelchatpicorg που ζητούν να παρέμβει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να διερευνηθεί η «σκοτεινή» δραστηριότητα του ιστότοπου και να προστατευτούν οι γυναίκες που εμφανίζονται σε αυτό, πολλές φορές χωρίς καν να το γνωρίζουν.

Η πλατφόρμα διαμοιρασμού media και chat αναφέρει στην περιγραφή της ότι μπορεί σε αυτήν να «ανεβάζει ο καθένας φωτογραφίες ή βίντεο».

Οι καταγγελίες στα social media κάνουν λόγο για γυμνές φωτογραφίες γυναικών και μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που δημοσιεύονται στο site για λόγους διαπόμπευσης ή εκδίκησης.

Οι φωτογραφίες αυτές, ισχυρίζονται οι χρήστες, δεν έχουν ληφθεί μόνο από social media γυναικών χωρίς την συγκατάθεσή τους, αλλά μπορεί να απεικονίζουν και προσωπικές τους στιγμές. Αναρτήσεις κάνουν λόγο επίσης και για φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών.

Τι απαντά η πλατφόρμα

Σε απάντηση που δημοσίευσε στο Twitter πριν από μερικές ώρες το chatpic.org κάνει λόγο για ψευδείς ισχυρισμούς. Η ανάρτηση αναφέρει συγκεκριμένα ότι η χρήση της πλατφόρμας προϋποθέτει τη συναίνεση με τους Όρους και τις Προϋποθέσεις που διέπουν τη λειτουργία της, ένας εκ των οποίων είναι ότι απαγορεύεται το upload υλικού για το οποίο ο uploader δεν κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα ή το οποίο παραβιάζει τα δικαιώματα τρίτων μερών.