Κέντρο Διανομής Εμβολίων Ωραιoκάστρου: 6.000 τ.μ. χτίστηκαν σε ενάμιση χρόνο (Vid)

373

Τις εγκαταστάσεις της ΣΕΛΦΑΡ ΑΕ του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης στο Ωραιόκαστρο, επιθεώρησε χθες κατά τη σύντομη επίσκεψη του στην πόλη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι εγκαταστάσεις αυτές που επιλέχθηκαν τόσο από το υπουργείο Υγείας, όσο και από την Πολιτική Προστασία, θα στεγάσουν το Κέντρο Φύλαξης και Διανομής Εμβολίων, του οποίου τα 6.000 τ.μ. το καθιστούν το μεγαλύτερο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

“Οι εγκαταστάσεις είναι υπερσύγχρονες από κάθε άποψη καθώς στο εσωτερικό του θα υπάρχει και ένα ειδικό αυτόματο ρομπότ το οποίο θα επεξεργάζεται τα δεδομένα και στη συνέχεια θα παραδίδει έτοιμες τις παραγγελίες που θα ετοιμάζονται για κάθε φαρμακείο” σημειώνει στο GRtimes.gr o ιδρυτής της εταιρείας Διάσταση ΑΕ που ανέλαβε το έργο, Στράτος Σιμόπουλος.

Θα είναι και φαρμακαποθήκες

Όπως διευκρινίζει ο ίδιος, οι εγκαταστάσεις αν και επιλέχθηκαν από το υπουργείο Υγείας για Κέντρο Φύλαξης και Διανομής Εμβολίων κατά της Covid-19 θα λειτουργήσουν και ως φαρμακαποθήκη στη Δυτική Θεσσαλονίκη (η αντίστοιχη αποθήκη της Ανατολικής Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην περιοχή της Θέρμης) ενώ σ’ ότι αφορά τα εμβόλια θα διατηρούνται στα ειδικά ψυγεία της και εν συνεχεία θα παραδίδονται όπου υπάρχουν ανάγκες.

“Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε μέσα σε ενάμιση χρόνο” τονίζει ο κ. Σιμόπουλος και ξεκαθαρίζει ότι το έργο ανατέθηκε στην εταιρεία του προτού ο ίδιος εκλεγεί βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά τα στοιχεία με αριθμούς για τις εγκαταστάσεις της ΣΕΛΦΑΡ έχουν ως εξής:

Οικόπεδο: 25.400 τ.μ.

Αποθήκη: 5.000 τ.μ. και ύψους 12 μέτρων

Γραφεία: 450 τ.μ.

Χώρος Εκφόρτωσης: 450 τ.μ.

Αίθουσα συνεδριάσεων & χώρος ενημέρωσης μετόχων 160 τ.μ.

Διανέμει 16.000 προϊόντα στα φαρμακεία του συνεταιρισμού

Διαθέτει 28 φορτηγά αυτοκίνητα και,

Το πιο σύγχρονο ρομποτικό σύστημα της Ευρώπης