Τα γυρίζει τώρα ο Κατσίκης: Δεν πρότεινα ανταλλαγή

220

Να ανασκευάσει, για μια ακόμη φορά, τις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ περί ανταλλαγής των ελλήνων στρατιωτικών με τους οχτώ Τούρκους επιχείρησε ο Κώστας Κατσίκης, μετά τη σωρεία αντιδράσεων, αλλά και τη δυσαρέσκεια που προκλήθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.  Δεν πρότεινα, ούτε στήριξα την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους. Τέτοιες πράξεις και ενέργειες δεν νοούνται σε ένα κράτος δικαίου και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσα να τις υιοθετήσω δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. 

«Η απάντησή μου ήταν υποθετικό σενάριο, σε μία υποθετική ερώτηση» πρόσθεσε πάντως ο κ. Κατσίκης, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα λεχθέντα του. 

Ωστόσο, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε μιλήσει νωρίτερα για «προσωπική του άποψη». «Αναφέρθηκα σε ένα υποθετικό και μόνο σενάριο, βάσει του οποίου αναρωτήθηκα εάν θα μπορούσαμε υπό την προϋπόθεση ότι δεν δημιουργείται πρόβλημα με τη δικαιοσύνη να εξετάσουμε το ενδεχόμενο ανταλλαγής, εφόσον έχει περισσότερα οφέλη από ό,τι κόστος για τη χώρα» ήταν η προηγούμενη διευκρινιστική δήλωση του Κώστα Κατσίκη. 

«Σε κάθε περίπτωση, σέβομαι τη Δικαιοσύνη και εκφράζω προσωπική άποψη, ούτε του προέδρου μου, ούτε του κόμματός μου» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. 

«Δεν έχει ζητηθεί καμία ανταλλαγή, ούτε επισήμως, ούτε ανεπισήμως. Δεν έχει ζητηθεί καμία ανταλλαγή» τόνισε από πλευράς του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.