Άκης Πετρετζίκης: Μακαρονάδα με τόνο στον φούρνο

1526

Δημιουργήστε στην κουζίνα σας τα αγαπημένα μας μακαρόνια στο φούρνο ακολουθώντας την εύκολη και γρήγορη συνταγή του Άκη.

Συστατικά

  • 400 γρ. πένες, πολύσπορες ολικής
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 320 γρ. τόνο, πικάντικο καπνιστό
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 150-200 γρ. νερό, από τα ζυμαρικά
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ντομάτες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, το πεννάκι και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. θυμάρι, την κάππαρη και σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε τον τόνο, τον πελτέ, την ντομάτα κονκασέ, το νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν και ανακατεύουμε.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 150 γρ. γραβιέρα, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί 27×38 εκ. και απλώνουμε καλά.
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του μείγματος. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα, 1 κ.σ. θυμάρι, 1 κ.σ. λάδι από τον τόνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.