Άκης Πετρετζίκης: Μαλακά μουστοκούλουρα

Το νούμερο 1 βούτημα στην Ελλάδα σε απλά και γρήγορα βήματα για να το απολαύσετε μετά το μεσημεριανό σας γεύμα. Μετά την τραγανή συνταγή τους, ο Άκης μας δείχνει πως να φτιάξουμε την μαλακή.

Συστατικά

  • 100 γρ. σπορέλαιο
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. πετιμέζι
  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ. σουσάμι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, κακάο, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο, την κανέλα, το πετιμέζι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα, το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Συνεχίζουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Χωρίζουμε το μείγμα σε κομμάτια 50 γρ. και δίνουμε το επιθυμητό σχήμα. Ιδανικά απλώνουμε λίγο λάδι στον πάγκο εργασίας μας για να μην κολλάει η ζύμη.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε το κάθε ταψί για 15-20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε.