Το νούμερο 1 βούτημα στην Ελλάδα σε απλά και γρήγορα βήματα για να το απολαύσετε μετά το μεσημεριανό σας γεύμα. Μετά την τραγανή συνταγή τους, ο Άκης μας δείχνει πως να φτιάξουμε την μαλακή.
Συστατικά
100 γρ. σπορέλαιο
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. κακάο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
1 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. πετιμέζι
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. σουσάμι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, κακάο, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο, την κανέλα, το πετιμέζι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα, το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Συνεχίζουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Χωρίζουμε το μείγμα σε κομμάτια 50 γρ. και δίνουμε το επιθυμητό σχήμα. Ιδανικά απλώνουμε λίγο λάδι στον πάγκο εργασίας μας για να μην κολλάει η ζύμη.
Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε το κάθε ταψί για 15-20 λεπτά.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΑποδοχήΑπόρριψη