Αποκάλυψη για την υγεία της Ελισάβετ: «Είχε καρκίνο του μυελού των οστών» λέει βασιλικός βιογράφος

279

Ο Gyles Brandreth υποστηρίζει ότι η εκλιπούσα βασίλισσα τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο και αυτός ήταν ο λόγος που είχε σταματήσει τις δημόσιες εμφανίσεις – λόγω κινητικών προβλημάτων – και είχε χάσει βάρος.

Πρωτοσέλιδο έχει γίνει σε πολλά μέσα σήμερα η αποκάλυψη του συγγραφέα και φίλο του Φίλιππου, συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, Gyles Brandreth, ότι τα τελευταία χρόνια η αείμνηστη μονάρχης έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Ο Brandreth γνώριζε την βασίλισσα από το 1968 και υποστηρίζει ότι η εκλιπούσα βασίλισσα έπασχε από μια μορφή καρκίνου του μυελού των οστών και αυτός ήταν ο λόγος που είχε σταματήσει τις δημόσιες εμφανίσεις – λόγω κινητικών προβλημάτων – και είχε χάσει βάρος.

«Η βασίλισσα ήξερε ότι ο χρόνος της τελείωνε – και το δέχτηκε με χάρη» αναφέρει μέσα χαρακτηριστικά.

Ο βρετανός βασιλικός βιογράφος αναφέρει τα παραπάνω στο βιβλίο  με τίτλο “Elizabeth: An Intimate Portrait”(Ελισάβετ: Ένα οικείο πορτρέτο), το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου και επικεντρώνεται στα τελευταία χρόνια της ζωής της Ελισάβετ, η οποία πέθανε σε ηλικία 96 ετών, στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Το πιστοποιητικό θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ αναγράφει επισήμως ότι η μονάρχης απεβίωσε από τα γηρατειά.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο αλλά και τους άγραφους νόμους της μοναρχίας στην Βρετανία, ποτέ δεν γίνεται γνωστό ότι κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας ασθενεί ή πάσχει από κάτι σοβαρό. Όταν αποβιώσει αυτό θα οφείλεται στους δυσικούς νόμους – όπως το γήρας – είτε σε κάτι που δεν μπορεί να προβλέψει και να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος, όπως ένας βίαιος θάνατος σε δυστύχημα, αιφνίδια καρδιακή ανακοπή ή ξαφνικό εγκεφαλικό.