Δεν ξέρεις ούτε να βράζεις μακαρόνια; Τώρα θα το κάνεις σαν επαγγελματίας

198

Γιατί ακόμα και η πιο απλή συνταγή έχει τα μυστικά της.

Υλικά

  • 500γρ. ζυμαρικά
  • αλάτι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, ή βούτυρο

Διαδικασία

Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζετε 5 λίτρα νερό και προσθέτετε 1 κουτ. σούπας αλάτι.

Ρίχνετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο στο πακέτο. Εάν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε για παστίτσιο ή γενικά να μπουν στο φούρνο 6 – 7 λεπτά είναι αρκετά. Εάν πρόκειται να τα σερβίρετε αμέσως συνήθως χρειάζονται 8 – 10 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζετε και χωρίς να τα ξεπλύνετε με νερό, τα βάζετε πάλι στην κατσαρόλα, Τα ανακατεύετε προσεκτικά με 3 κουτ. σούπας λάδι ή βούτυρο, μέχρι να αλειφθούν καλά για να μην κολλάνε μεταξύ τους.