Η απάντηση του Αlpha στην αήθη επίθεση του Χρήστου Γιαννούλη για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού

Σε απάντηση προχώρησε ο ALPHA, έπειτα από την επίθεση που δέχτηκε ο παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων, Αντώνης Σρόιτερ από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη επίθεση «αήθη».

Η ανακοίνωση:

Μία πρωτοφανή επίθεση δέχτηκε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, Αντώνης Σρόιτερ, αλλά και συνολικά ο Alpha, από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη. Με ανάρτησή του στο twitter, ο βουλευτής, άφησε αιχμές για «πληρωμένη» συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που παραχωρήθηκε στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Alpha, την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Αναρωτήθηκε μάλιστα ο βουλευτής, αν κόπηκε τιμολόγιο για την συνέντευξη!

Η αήθης αυτή επίθεση του βουλευτή Χρήστου Γιαννούλη, ο οποίος πριν εκλεγεί βουλευτής δήλωνε και ο ίδιος δημοσιογράφος, θίγει όχι μόνο το πρόσωπο του Αντώνη Σρόιτερ, αλλά και τον σταθμό και ολόκληρο το δημοσιογραφικό επάγγελμα.

Μπροστά στο μπαράζ αντιδράσεων από όλους τους πολιτικούς χώρους, ο κος Γιαννούλης, έσπευσε να αποσύρει την ανάρτησή του από τα κοινωνικά Μέσα δικτύωσης, και κατάφερε να διαψεύσει τον εαυτό του, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τάκη Χατζή και το Δήμο Βερύκιο στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9, λέγοντας ότι.. κάτι άλλο εννοούσε τελικά.

Ο Alpha επιθυμεί να θυμίσει, ότι στο κεντρικό του δελτίο, έχουν φιλοξενηθεί όλοι οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας και βεβαίως όλοι οι πρωθυπουργοί. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος στο οποίο ανήκει ο κ. Γιαννούλης, έχει επίσης φιλοξενηθεί αρκετές φορές στο δελτίο ειδήσεων, ως πρωθυπουργός αλλά και πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και βεβαίως θα φιλοξενηθεί και στο μέλλον. Καλό θα ήταν λοιπόν, ο κ. Γιαννούλης να αναλογιστεί, πως αν θεωρεί ότι οι συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών και γενικότερα των πολιτικών είναι αντικείμενο οικονομικής συναλλαγής, προσβάλει πρώτα από όλους τον πρόεδρο και τους βουλευτές του κόμματός του, οι οποίοι φιλοξενούνται τακτικά στον Αlpha.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Γιαννούλη, ότι η συνέντευξη με πολιτικά πρόσωπα της επικαιρότητας, και δη η συνέντευξη με τον Πρωθυπουργό της χώρας, αποτελεί μία από τις θεμελιώδεις θεσμικές υποχρεώσεις των Μέσων Ενημέρωσης.