Έχεις ακόμη σοκολατένια αυγά από το Πάσχα; Φτιάξε ένα λαχταριστό fondue

251

Το fondue σοκολάτας είναι το απόλυτο επιδόρπιο. Ένα διασκεδαστικό γλυκό για τους καλεσμένους σου για να βουτήξετε μαζί μια ποικιλία φρούτων, marshmallows ή τσουρέκι που ίσως σου έχει περισσέψει από το Πάσχα.

Χρειάζεσαι μόλις 15 λεπτά και μόνο τρία συστατικά για να κάνουν το fondue . Στην πραγματικότητα, εάν έχουν μείνει και σοκολατένια αυγά από το Πάσχα – που πολύ αμφιβάλλουμε – είναι ο τέλειος τρόπος για να μην πάνε χαμένα.

Συστατικά

300 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας, σπασμένα σε μικρά κομμάτια
6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας Grand Marnier (προαιρετικό)
Marshmallows, φέτες λεπτές από τσουρέκι και φρέσκα φρούτα όπως κεράσια, φράουλες, σταφύλια, κομμάτια ανανά ή μήλου
Θα χρειαστείς επίσης

Ξύλινα σουβλάκια ή πιρουνάκια fondue

Eκτέλεση

Βάλε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθέτησε το σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (η βάση δεν πρέπει να αγγίζει το νερό) και ανακάτεψε τη μέχρι να λιώσει.
Ζέστανε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, και απόσυρε από το μάτι λίγο πριν φτάσει σε σημείο βρασμού. Βάλε μέσα τη σοκολάτα και το Grand Marnier (εάν θες). Ανακάτεψε καλά μ’ ένα σύρμα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Τοποθέτησε το μείγμα της σοκολάτας στο ειδικό σκεύος fondue και σέρβιρε το μαζί με τα υλικά του γαρνιρίσματος.
Ξεκίνα με τους καλεσμένους σου αμέσως το βούτηγμα! Δεν πρέπει να κρυώσει.