Εκλογές 2023 – Ανδρουλάκης: Κρατάει την έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης – Εκτός ο Καστανίδης

Λίγα 24ωρα έχουν απομείνει μέχρι την ορκωμοσία των βουλευτών για μόλις μία μέρα και ορισμένοι εκ των πολιτικών αρχηγών έχουν καταλήξει στο ποια έδρα θα κρατήσουν. Ήδη η αρχή έγινε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος θα κρατήσει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία του στην εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Από τη στιγμή που ο κ. Ανδρουλάκης επιλέγει να κρατήσει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης μένει εκτός Βουλής ο Χάρης Καστανίδης.

Όπως τονίζεται σε σχετική ενημέρωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ο πρόεδρος του κόμματος θα προτείνει για τη θέση του Ε’ αντιπροέδρου της Βουλής, τον βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ενώ για τη θέση του γραμματέα του προεδρείου, τον βουλευτή Ανατολικής Αττικής Μανώλη Χριστοδουλάκη ο οποίος είναι ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης.  Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ ο  Αλέξης Τσίπρας, θεωρείται βέβαιο ότι θα κρατήσει την έδρα στην Α’ Πειραιά. Ο λόγος που επιλέγει να  κρατήσει την έδρα στη συγκεκριμένη περιφέρεια είναι ότι στις άλλες έδρες που ήταν υποψήφιος θέλησε να αφήσει νέους βουλευτές να βγουν «μπροστά».

Ο γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας φαίνεται ότι θα κρατήσει την έδρα στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Φθιώτιδα. Τέλος δεν έχει γίνει γνωστό ποια έδρα θα κρατήσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.