Επίθεση χάκερς στο ebanking της Eurobank – Τι απαντά η τράπεζα

Eurobank

Επίθεση χάκερς φαίνεται να δέχεται τις τελευταίες ώρες το e-banking της Eurobank, γεγονός το οποίο έχει θέσει σε συναγερμό τους πελάτες της τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, η κυβερνο-επίθεση αφορά την υποκλοπή στοιχείων και κωδικών του e-banking της Eurobank.

Επισήμως η διοίκηση της τράπεζας δεν παίρνει θέση για το ζήτημα, ενώ άγνωστη παραμένει και η έκταση του προβλήματος.

Δεν αποκλείεται πάντως, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Eurobank: Καμία επίθεση από hackers

Η Eurobank ανακοίνωσε ότι τα συστήματα της και ειδικά το ebanking και mbanking είναι ασφαλή και δεν έχουν δεχθεί καμία επίθεση από hackers ή άλλους κακόβουλους χρήστες.

Επίσης εφιστά την προσοχή των πελατών της να μην ανοίγουν emails από άγνωστες πηγές και να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί σε ποιες σελίδες περιηγούνται στο διαδίκτυο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν θύματα υποκλοπής στοιχείων μέσα από τη διαδικασία «ψαρέματος» στοιχείων χρηστών.

Κορωνοϊός : Έκρηξη κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο – Ο χάρτης κατανομής
Η τράπεζα ουδέποτε έχει ζητήσει, δεν ζητά και δεν θα ζητήσει ποτέ τα στοιχεία των πελατών κατ΄ αυτόν τον τρόπο, τονίζει στην ανακοίνωσή της.

Ο Όμιλος Eurobank είναι ένας δυναμικός χρηματοοικονομικός οργανισμός με παρουσία σε 6 χώρες. Με επίκεντρο τον πελάτη και τις ανάγκες του, σχεδιάζει χρηματοπιστωτικά προϊόντα και υπηρεσίες. Παρέχει εξελιγμένες επιλογές και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Λειτουργεί με διαφάνεια, αξιοπιστία και σύγχρονη εταιρική διακυβέρνηση.

Η Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών ΑΕ είναι η μητρική εταιρεία του Ομίλου Eurobank. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Μπορείτε να παρακολουθείτε:

Ο Όμιλος Eurobank σε αριθμούς

Με δυναμική παρουσία σε ΕλλάδαΚύπροΛουξεμβούργοΣερβίαΒουλγαρία και Ηνωμένο Βασίλειο, ο Όμιλος Eurobank μετρά (στοιχεία 30.06.2020):

 • 67,0 δισ. ευρώ σύνολο ενεργητικού
 • 652 σημεία εξυπηρέτησης σε Ελλάδα και εξωτερικό
 • 12.282 εργαζόμενους

Σύγχρονες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες

Ο Όμιλος δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών:

 • Τραπεζική για ιδιώτες και επιχειρήσεις
 • Επενδυτική τραπεζική
 • Διαχείριση περιουσίας και κεφαλαίων
 • Διαχείριση διαθεσίμων και υπηρεσίες κεφαλαιαγορών
 • Χρηματοδοτική μίσθωση
 • Διαχείριση επιχειρηματικών απαιτήσεων
 • Χρηματιστηριακές υπηρεσίες
 • Υπηρεσίες real estate

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Ο Όμιλος στηρίζει τις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται. Υλοποιεί δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Στηρίζει ενεργά την κοινωνία, την καινοτομία, τη νεανική επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη.