Έτσι θα στρώσεις σωστά το γιορτινό τραπέζι!

328

Έφτασε η εποχή του χρόνου, που στρώνουμε το τραπέζι όχι μόνο για να φάμε αλλά για να συγκεντρωθούν γύρω του όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Λογικό είναι να θέλουμε το εορταστικό τραπέζι να είναι διαφορετικό από της καθημερινότητας και με το στρώσιμο του να δηλώνεται η σημαντικότητα της ημέρας αλλά και των ανθρώπων που θα καθίσουν γύρω του. 

Παρακάτω θα βρεις όσα χρειάζονται για να στολίσεις το τραπέζι σου. με έναν πιο επίσημο τρόπο έτσι ώστε να είναι ξεχωριστό… και να κλέψει τις εντυπώσεις όλων!

Θα χρειαστείς ένα τραπεζομάντηλο, σουπλά, μπολ σούπας, σαλατιέρες, πιατάκια ψωμιού, χαρτοπετσέτες, πιρούνια σαλάτας, πιρούνια για το δείπνο, μαχαίρια, κουτάλια σούπας, μαχαίρια βουτύρου, ποτήρια κόκκινου κρασιού και ποτήρια λευκού κρασιού (αυτά αν θελήσετε να αλλάξετε κρασί).

Κάλυψε το τραπέζι με το τραπεζομάντιλο (προτίμησε λευκό ή κόκκινο χρώμα).

Στρώσε σουπλά στην κάθε θέση. Τοποθέτησε ένα πιάτο σαλάτας και ένα μπολ σούπας στο κέντρο κάθε θέσης .

Τοποθέτησε το πιατάκι για το ψωμί στο αριστερό μέρος του σουπλά. Βάλε το μαχαίρι του βουτύρου στο πιάτο με τη λαβή στραμμένη προς τα δεξιά για πιο εύκολη πρόσβαση.

Τοποθέτησε μια χαρτοπετσέτα στα δεξιά του σουπλά.

Στα αριστερά του σουπλά, τοποθέτησε το πιρούνι για τη σαλάτα και το πιρούνι για το δείπνο, από αριστερά προς τα δεξιά.

Στα δεξιά του σουπλά, τοποθέτησε το μαχαίρι για το δείπνο, το μαχαίρι για τη σαλάτα και το κουτάλι σούπας, από αριστερά προς τα δεξιά.

Βάλε τα ποτήρια νερού πάνω από τα μαχαίρια. Το κρασί μπαίνει από τα δεξιά προς τα αριστερά με τη σειρά που χρησιμοποιείται. Το λευκό κρασί είναι για το πρώτο πιάτο και μπαίνει εξωτερικά, το κόκκινο κρασί είναι το επόμενο.

Το κουτάλι του γλυκού θα πρέπει να μπει οριζόντια πάνω από το σουπλά – το πιρούνι αριστερά και το κουτάλι δεξιά.

Όταν το κύριο πιάτο σερβίρεται, το πρώτο πιάτο ανταλλάσσεται με το πιάτο του δείπνου (ή αλλιώς το πιάτο που θα σερβιριστεί το κυρίως φαγητό)

Τώρα, όλα είναι έτοιμα και προπάντων σωστά στρωμένα!

Καλή Όρεξη! Καλές Γιορτές!