Γεροβασίλη: Διχαστικός ο λόγος του κ. Μητσοτάκη, δεν θα ξαναγράψει την ιστορία με τη ΧΑ

421

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ξαναγράψει την ιστορία με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι την ημέρα της καταδίκης του ναζιστικού μορφώματος, εκείνος επανέφερε τη διχαστική και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων.

Επιχειρώντας να απαντήσει και στα όσα ειπώθηκαν για το πρωτοσέλιδο της Αυγής, που προκάλεσε πολιτική θύελλα, η κυρία Γεροβασίλη, σημείωσε ότι δεν θα ξεχαστεί ούτε η ρητορική του κ. Σαμαρά, μία ρητορική που ήταν στο κλίμα της ακροδεξιάς, ενώ κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι δεν ήθελε αρχικά να προωθήσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και πως απειλούσε τη ΔΗΜΑΡ με την οποία συγκυβερνούσε ότι «υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές…», φράση την οποία το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ την ερμήνευσε ως κλείσιμο του ματιού τότε στην Χρυσή Αυγή.

Τόνισε δε ότι η προσπάθεια της ΝΔ να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμπορεύτηκε με τη Χρυσή Αυγή ενεργοποιεί αντανακλαστικά, καθώς η αριστερά έδωσε μάχες εναντίον της εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης αμφισβήτησε τον ισχυρισμό ότι η Χρυσή Αυγή διώχθηκε επί Σαμαρά και φυλακίστηκε επί Μητσοτάκη, λέγοντας ότι πρόκειται για ανιστόρητη προσέγγιση και για «ψυχολογική παγίδα».

Σημείωσε δε ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που μέσω του Μανώλη Γλέζου είχε παρέδωσε στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Νίκος Δένδια 32 υποθέσεις με εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής, προκαλώντας τη δίωξή της, ενώ για την τωρινή καταδίκη είπε ότι αυτή οφείλεται στο αντιφασιστικό κίνημα.