Γλυκό του κουταλιού μανιτάρι

187

Αυτό δεν το έχουμε ξανακούσει ποτέ! Ο Άκης Πετρετζίκης το έκανε πράξη.

Συστατικά

  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 750 γρ. νερό
  • 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο + έξτρα, για το σερβίρισμα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • παγωτό καϊμάκι, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει το νερό και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα μαζί με το θυμάρι και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν εντελώς από το σιρόπι.
  • Βράζουμε για 40 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα του σιροπιού ενώ ξαφρίζουμε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι και θυμάρι.