Αυτό δεν το έχουμε ξανακούσει ποτέ! Ο Άκης Πετρετζίκης το έκανε πράξη.
Συστατικά
- 750 γρ. ζάχαρη
- 750 γρ. νερό
- 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο + έξτρα, για το σερβίρισμα
- χυμό από 1 λεμόνι
- παγωτό καϊμάκι, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει το νερό και να λιώσει η ζάχαρη.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα μαζί με το θυμάρι και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν εντελώς από το σιρόπι.
- Βράζουμε για 40 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα του σιροπιού ενώ ξαφρίζουμε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι και θυμάρι.