Η συνταγή της ημέρας: Αυθεντική καρμπονάρα

278

Υλικά

 

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 1 κύβο λαχανικών Maggi
  • 300 γρ. μπέικον καπνιστό κομμάτι
  • 5 κρόκους αυγών
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ.παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • flakes παρμεζάνας
  • φύλλα ρόκας
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση: 

  • Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τον κύβο, βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Κόβουμε το μπέικον σε κύβους.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Προσθέτουμε με μία κουτάλα 150 ml από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια, την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε
  • Σουρώνουμε τα λιγκουίνι, προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε. Είναι σημαντικό να έχουμε τα μακαρόνια ζεστά όταν τα ανακατέψουμε με τη σάλτσα. Με αυτόν τον τρόπο θα ψηθούν οι κρόκοι.
  • Ρίχνουμε τα ζεστά μακαρόνια μέσα στη σάλτσα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε με flakes παρμεζάνας, μπόλικα φύλλα ρόκας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.

Πηγή: akispetretzikis.com