Υλικά
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 1 κύβο λαχανικών Maggi
- 300 γρ. μπέικον καπνιστό κομμάτι
- 5 κρόκους αυγών
- 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 100 γρ.παρμεζάνα τριμμένη
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
Για το σερβίρισμα
- flakes παρμεζάνας
- φύλλα ρόκας
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τον κύβο, βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Κόβουμε το μπέικον σε κύβους.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Προσθέτουμε με μία κουτάλα 150 ml από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια, την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε
- Σουρώνουμε τα λιγκουίνι, προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε. Είναι σημαντικό να έχουμε τα μακαρόνια ζεστά όταν τα ανακατέψουμε με τη σάλτσα. Με αυτόν τον τρόπο θα ψηθούν οι κρόκοι.
- Ρίχνουμε τα ζεστά μακαρόνια μέσα στη σάλτσα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε με flakes παρμεζάνας, μπόλικα φύλλα ρόκας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.
Πηγή: akispetretzikis.com