Η συνταγή της ημέρας: To ρύζι του εργένη

308

Συνταγές θα βρεις πολλές! Σήμερα, παραθέτουμε ένα μυστικό που αφορά όχι σε κυρίως πιάτο, αλλά σε συνοδευτικό.

Υπάρχει ένας τρόπος που κάνει “παιχνιδάκι” το μαγείρεμα του ρυζιού!

Ιδού, λοιπόν, το μυστικό που θα σε γλιτώσει από χρόνο αλλά και χρήμα.

Εμείς χρησιμοποιούμε basmati, με τον ίδιο τρόπο μπορείς να ετοιμάσεις και το όποιο άλλο σπυρωτό ή μακρύκοκκο ρυζάκι για να συνοδέψεις τα φαγητά σου.

Ξεκινάμε, λοιπόν, με τη σωστή αναλογία και σημειώνουμε το 1 προς 3. 1 ποτήρι ρύζι για 3 ποτήρια νερό. Βάλε το νερό στον βραστήρα και όσο αυτό βράζει άναψε το μάτι της κουζίνας και βάλε επάνω ένα κατσαρολάκι όπου έχεις ρίξει λίγο λαδάκι -μέχρι να καλυφθεί ο πάτος. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίξε μέσα το ρύζι και με μια ξύλινη κουτάλα “γύρισέ” το λίγο μέσα στην κατσαρόλα.

Αμέσως μετά ρίξε μέσα το νερό και λίγο αλατάκι. Ανακάτεψε 1-2 φορές, σκέπασε την κατσαρόλα με μια καθαρή, βαμβακερή πετσέτα, βάλε επάνω της το καπάκι της κατσαρόλας για ασφάλεια και σβήσε το μάτι της κουζίνας.

Αυτό ήταν. Σε 15 λεπτά το ρυζάκι σου θα είναι έτοιμο.