Ισχυρή άνοδος στο Χρηματιστήριο

Αν και δεν μπόρεσε να κρατήσει τις 640 μονάδες που “έσπασε” ενδοσυνεδριακά, το Χρηματιστήριο Αθηνών σημείωσε μία ακόμη καλή συνεδρίαση από πλευράς επιδόσεων, συνεχίζοντας την αντίδραση που ξεκίνησε χθες Τρίτη, και ακολουθώντας το θετικό κλίμα που επικράτησε σε Ευρώπη και Wall Street (άνοιγμα). Πάντως, η ξαφνική αλλαγή της “συμπεριφοράς” των τραπεζικών μετοχών (με τον κλαδικό δείκτη να γυρνά σε απώλειες μετά το μίνι ράλι που κατέγραψε νωρίτερα) και η έντονη μεταβλητότητα που σημείωσαν, αποτέλεσε το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, το χθεσινό +7% του τραπεζικού δείκτη σε συνδυασμό με την ενδοσυνεδριακή άνοδο που σημείωσε σήμερα και η οποία ξεπέρασε το 2%, ήταν… αρκετά για κάποια ξένα χαρτοφυλάκια ώστε να προσχωρήσουν σε κατοχύρωση των θέσεων τους. Όπως σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς, η ανοδική αντίδραση του κλάδου έδωσε και το έναυσμα στους επενδυτές να ρευστοποιήσουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη τους, τα οποία το τελευταίο διάστημα… σπανίζουν στις τράπεζες δεδομένης και της έντονης μεταβλητότητας και της ρηχότητας που επιμένουν στο Χ.Α.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως σημαντική στήριξη δίνουν το τελευταίο διήμερο μία σειρά blue chips (με την Coca Cola να πρωταγωνιστεί σήμερα), με τους αναλυτές να σημειώνουν πως η ανοδική εκτόνωση του Γενικού Δείκτη από τις 615 μονάδες στις σχεδόν 640, αν και με χαμηλό τζίρο, έχει βελτιώσει την τεχνική εικόνα του Γενικού Δείκτη.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο της τάξης του 1,47% στις 637,75 μονάδες με υψηλό ημέρας τις 641,32 μονάδες και χαμηλό τις 633,5 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα μόλις 37,44 εκατ. ευρώ.